Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

wbc hakkında bilgi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28724
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 20:37

Konu: wbc hakkında bilgi
Mesajı Yazan: yusufum
Konu: wbc hakkında bilgi
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2011 Saat 13:43
merhabalar kadir bey ben wbc konusunda bilgi almak istiyorum sizden.oğlum ateşlendiğinde kan değerlerine baktırıyorum bazen bu değer yüksek oluyor antibiyotik kullanılması gerektiğini söylüyorsunuz.oğlumun ateşlenmesinden 2 veya 3 gün sonra antibiyotiksiz ateşimiz düşüyor ve genel durumu gayet iyi oluyor fakat antibiyotik kullanmadan oluyor bunlar daha sonra 1 hafta sonra falan tekrar kan sayımı yaptırıyorum bu değer normale iniyor anlamıyorum.antibiyotiksiz normale dönmesini nasıl değerlendiriyorsunuz vücut kendimi yeniyor yoksa antibiyotiği her wbc yüksekliğinde kullanmak şartmı bu konuda aydınlnmak istiyorum.iyi çalışmalar

-------------
:=

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Şub 2011 Saat 10:59
Hayır, şart değil.. Basit enfeksiyonlarda antibiyotik kullanmazsanız, çocuğun bağışıklık sistemi çalışıyor ve bakteriyi yokediyor.. Bir defa oluşan antikorlar, çocuğun hayat boyu o bakteriyi almasını önlüyor.. ( Bazı genç virüsler yapılarını değiştirdikleri için, gripe karşı kazandığınız bağışıklık pek fazla bir işe yaramıyor). Antibiyotik kullandığınızda, bakteri vücut tarafından tanınamadan yokedildiğinden bağışıklık gelişmiyor ve aynı bakteri, tekrar-tekrar hastalık yapabiliyor..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat