vücuttaki kırmızı noktalar
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28843
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 20:16
Konu: vücuttaki kırmızı noktalar
Mesajı Yazan: efsunlu_bulutum
Konu: vücuttaki kırmızı noktalar
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2011 Saat 13:08
hocam,kızımın geçen günlerde yanakları birden pespembe olmuş,sonrasında da yanaklarında kırmızı kırmızı benekler kalmıştı,doktoru gormedı ama kan dolaşımındaki geçici bir bozukluktan kaynaklanmıştır kaşınma vs yoksa dedı. ama ben sadece yanagında sanıyordum,bacaklarının sadece belli bir bölgesinde,kulak memesınde ve kolunun arka tarafında da o kırmızı benekler var,sabahları daha belırsız oluyor ama uyandıktan ve harekete basladıktan sonra daha kırmızı ve belırgın hale gelıyor. gercekten dolasımla ılgılı bı problem mıdır?önemsız bir şey midir? resım eklemeye çalıştım ama nedense yapamadım:(profıl resmıne eklemeye calısacagım sabah cektıgım resımlerını ama sızce cıldıyeye gotrmelı mıyız yoksa bır cocuk doktoru da anlar mı ne oldugunu
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2011 Saat 15:03
"- kan dolaşımındaki geçici bozukluk-" diye bir şey ben bilmiyorum... İyi bir Çocuk veya Cildiye doktoru görürse teşhis konulabilir. Görmeden zor..
|
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2011 Saat 15:17
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2011 Saat 15:00
hocam kızımı çocuk doktoruna götürdük,bayağı inceledi anlam veremedi,vucudundakılerden ziyade yüzünü saran şeylere,sonra pediatrik alerjiye bakan doktora goturdu o da anlam veremediğini söyledi,bazı şüpheleri için kan testleri aldılar,hepsinin normal çıktığını söylediler,takip edelim dediler:(sizce ne yapmalıyım?kan düşüklüğünden oluşabilecek bir şeyden şüphelendiklerini ama onun da olmadığını söylediler. yanakları ve kulağı kıpkırmızı minik beneklerle dolu.
|
Mesaj Tarihi: 18 Şub 2011 Saat 16:02
hocam unuttum,sadece nemlendirici losyon tavsiye ettiler,anladığım vücuttakı cok onemlı degıl ama yüzdeki takıp edılecek dendi.nemlendirici ne kullanmak faydalı olabılır
|
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2011 Saat 09:47
Resim gönderebilirmisiniz???
|
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2011 Saat 13:06
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2011 Saat 13:21
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2011 Saat 21:22
hocam çok başarılı olamadım galıba ama ımza bolumume slayt olarak yapmaya calstm,yeterli değilse gorebıldıgınız tekrar eklemeye calısırım. kızımın kucukken sırtında kulagının arkasında kuru gorunnumlu kırmızı seyler olurdu,kortızonlu krem kullanmıstık,atopik dermatıt denıyordu her zaman ama cok onemsemıyordum,oyle soyluyordu dr çünkü. Şimdi ise nemlendirici için marka sordum bi seb... dedı o olmazsa mus... dıye bır marka soyledı .2.dedıgıne baktım cok pahalı ama sanırım tedavi ediciliği de yüksek,bu atopik dermatıt ıcın ozel kremı var. ne alacagımı bılemedım. bugun kızımın gene burnu kanadı. hocam daha once bu burun kanamasını defalarca yazdım belkı ama kızımın burnu kısa kısa sureklı kanıyor,gercekten kurcalamıyor ama,burnu cok kuruyunca temızlemek ıcın benden yardım ıster,burnuna su cekmeyı cok bılmez ama hep uyuyup uyanınca,ya da uykuda kanıyor burnu. evı nemlendırıym gerekıyorsa,buhar makınesı de var ama soguk buhar dıye calıstrmıyordum. burun kanaması ıle ılgılı korkutucu bır sey olmaz anlayamadıgımız ıns. doktor astım var mı aılede fılan dıye sordu,anlam veremedım ama kızımın cıldının nemlendırmeye ıhtyacı oldugunu soyledı,cilt hastalıklarına genetık yatkınlıgı oldugu ıcın de bu gereklı dedı. uzun oldu bılıyorum ama net ve kısa ozet sormam gerekırse 1-ben hangı kremı kullanmalıyım,sadece nemlendırıcı yeter mı?markası onemlı mı? 2-burun kanamasının önemsenecek bır tarafı olabılır mı? 3-ben kızıma yağı eksık mı verıyorum acaba ya da suyu?bu yaş için gunluk alması gereken yağ ve su mıktarı ne olabılır?
|
Mesajı Yazan: omerim
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2011 Saat 12:13
boyle fotolari gun isiginda ve flassiz cekmeniz daha iyi olur...
|
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2011 Saat 12:48
1- Resimden pek bir şey anlaşılmıyor.. Eğer Atopik egzema denildi ise, kısa süreli "Ultralan pomat" kullanılması işinizi görür, nemlendirici olarak, en ucuzunu bile kullanması onun işini görür..
2- Burun kanamaları uzun süredir varsa bir KBB doktorunun görmesinde fayda vardır.
3- Günde 500ml. süt vermeniz, bütün su veya yağ ihyitacını karşılar. Tabii aynı gün birde "kuru köfte" yedi ise, su ihtiyacı dahada artar.. Siz kafanızı miktarlara takmayın, çocuk istediğinde su verirsiniz..
|
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2011 Saat 17:47
evet, günde o kadar süt içiyor hocam,teşekkürler,bu benım aklımı kurcalıyordu. hocam acıkcası tam anlamıyla bı teshıs konulmadı,kanda şüphelendıgımız sey cıkmadı,yuzundekılerı takip edeceğiz,alerjı uzmanı doktorumuzla da gorustum kan testınden sonra sabah aksam nemlendırıcı surmenızı tavsıye edebılırz dedı,yanı atopık dermatıt demedı. sadece nemlendırıcı denılınce de ben emın olamadım,soyledıgı ıkıncı markanın atopık dermatıtler ıcın vs farklı urunlerı var,onları mı kullanayım?yoksa ultralan mı?
|
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2011 Saat 11:44
İkisinide AYRI-AYRI bir dene bakalım, bazen böyle tedaviden teşhise gidebiliyoruz..
|
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2011 Saat 11:33
hocam dediğiniz gibi ultralanı denedım bı gun sankı azalmıs gıbıydı ama oglene dogru dıger gunlerde oldugu gıbı gene kıpkırmızı oldu suratı,sonra nemlendırıcıyle devam edıyordum,suratında sadece benek varken bu sefer zımpara kagıdı gıbı oldu resmen surat. evdeki nemlendırıcım de ıyı bır marka olmasına ragmen soylenılen dıger kremlerı aldım. fakat içinden cıkamıyorum,neden oldu bu? hadı neden oldu kısmını gectım ben buna neyın dokundugunu bulamazsam bu hep boyle devam eder. aklıma bır suru sey gelıyor:( 1-bu kırmızı lekeler sadece suratında yok,kolunun arka üst kısmında,kulak memesınde ve poposunun bı kısmında(bez kullanmıyor 10 aydır fılan)var. bu bana ılgınc gelıyor.soguktan vs değil 2-kuruluk yuzunde hıc yoktu ama yıne de dedıgı gıbı atopık cılt ıcın olan mus.. marka nemlendırıcıyı aldım,yuz vucut suruyorum, sankı sabahları uykudan uyanınca,dinlenınce azalıyor gıbı ama kabarıyor şimdi de vucudu ve lekeler gecmıyor 3-alerjı dr.u bır seyı olmadıgını soyluyor,fakat yapılan kan testı bı alerjı testı değildi, kulak memesındekı kısım ıse kıpkırmızı oldu,ben gıbı 4-5 tane kıpkırmızı leke var 4-bu kadar nemlendırıcıyle ugrastıktan sonra cıldıye bır sey anlamayacaktır,goturmem bır ıse yaramayacak galıba,sizce goturmelı mıyım? 5-çilek yemiş anneannesinde,çilek alerjisi 3 hafta gecmeyen boyle bı durum olusturur mu? 6-elle muayenede karacıgerını de kontrol ettı doktor sanırım,karacıgere etkı eden bır şey olabılır mı? 7-ımmuzınc verıyordum ama onun ıcındekı propolıs fılan alerjıye sebep olduysa hemen etkı gosterır sanırım,bu yapmış olabılır mı?
hocam çok uzun oldu bılıyorum,kusuruma bakmayın lütfen. 3 haftadır sabrettım,sonra dr.a gotrdum. çok mu sabırsızım:( 4 haftadır kızın suratı kıpkırmızı benek,goren hemen o ne dıyor. benım aklımı kurcalayansa benım bılmeden sebep oldugum bır sey mı var?
|
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2011 Saat 09:40
Görmeden, maalesef bir şey söylemem imkansız.. Bir Üniversite hastanesinde gösterin..
|
|