Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hareketlilik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28860
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 03:32

Konu: hareketlilik
Mesajı Yazan: elfi
Konu: hareketlilik
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2011 Saat 22:34
merhabalar hoşgeldiniz. kızım 4 yaşında ve 9 aylıkken sıralamaya başladığından beri mutamadiyen hareket halinde. ne duruyor ne susuyor ben de çooook hareketli ve çoooook yaramaz bir çocuktum bana çekmiştir çocuk bu hoplayacak zıplayacak diyorum kendi kendime ama yine de içimde bir şüphe var. her gören kızımın ne kadar hareketli olduğunu söylüyor sorum şu kızımda dikkat eksikliği veya öğrenme güçlüğü yok aksine inanılmaz bir hafızası var ve çok çok kolay öğrenen bir çocuk

Cevaplar:
Mesajı Yazan: elfi
Mesaj Tarihi: 16 Şub 2011 Saat 22:44
kusura bakmayın acemilik sorumu sormadan gönderdim dikkat eksikliği olmadan hiperaktivite olabilir mi olursa td. gerekir mi? bu arada kızım 3.5 yaşından beri toplama çıkarma işlemleri yapabiliyor oyuncaklarını kitaplarını herşeyi sayar kaç eksik var ne kadar daha lazım hemen parmak hesabı dahi yapmadan direk söyler ama hiiç boyama yapmıyor kağıt kalemle hiç işi yok. hiperaktivite ile ilgili olabilir mi?

Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 17 Şub 2011 Saat 22:39
Merhabalar,

Öncelikle dikkat eksikliği ve hiperaktivite diyebilmek için sadece evdeki durumun değerlendirmek yetersiz, aynı zamanda okulda-dışarıda da gözlemleniyor mu bakmak gerekir. Dikkat eksikliği olmadan da hiperaktivite olabilir. Sizin çocuğunuz için söylemiyorum ama yanlış bilinen bir konu da zeki olmaları. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite ve aynı zamanda öğrenme güçlüğü sanılanın aksine normal ve normal üstü zekaya sahip çocuklarda olur. Anaokuluna gitmiyorsa başlamasında fayda var çünkü okul normlarından sapan bir davranışı öğretmeni değerlendirir ve sizi zaten bir uzmana yönlendirir. Kolay gelsin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat