Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

burun tıkanıklığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29031
Tarih: 13 Kas 2025 Saat 01:28

Konu: burun tıkanıklığı
Mesajı Yazan: ahsun
Konu: burun tıkanıklığı
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2011 Saat 08:30

4 yaşındaki oğlumu 5 haftadır deva eden burun tıkanıklığı ve sarı-yeşil akıntı ve geniz eti şikayetiyle KBB uzmanına götürdük. Damla ve Zi....nat antibiyotik kullanmamaızı söyledi. Arkasından geçmezse ameliyat dedi. Çocuk kreşe gitmiyor, ateşi yok, ağrısı yok. Sadece burun tıkalı sarı-yeşil akıntı var.

1-Sırf bu sebeple antibiyotik kullanmamız gerekir mi? Antibiyotiğe başlayalım mı? Öneriniz nedir?

2- Bir de çocuk burnunu hiç açtımıyor.Damla da döktürmüyor.  Sadece yatak çarşafına cold mix damlatabiliyorum. Bunun ne zararı olabilir? Ne yapmalıyız.

3- Sinüs rinse diye bir burun temizleme seti çıkmış şimdilerde herkes bunu kullanıyor. Bunla iligli sizin fikriniz nedir. Bunun bir zararı var mıdır?

Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2011 Saat 10:03
1- Gerekmez, zaten nezlesinin sonuna gelmiş.. İlk başta "su gibi "olan akıntının bu hale gelmesi işin sonuna geldiğinizin belirtisidir. Sıcak bir banyo yaptırın, ertesi gün tertemiz uyanır..
2- Hiçbir zararı olmaz, bu şekilde devam edin.
3- Bir zararı yok, kullanabilirsiniz.. Ama damla yaptırmayan çocuğa bunu nasıl uygulayacaksınız, görmek isterim doğrusu....Confused

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat