Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tırnak yeme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29059
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 03:46

Konu: tırnak yeme
Mesajı Yazan: sdts
Konu: tırnak yeme
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2011 Saat 21:26
merhabar
27 aylık oğlum 
 yaklaşık 3-4 aydır ısrarla tırnak yiyor bazen yutuyor galiba bazende kemiyor :(
ne yapmamı önerirsiniz?birde psikolojik birşey varmıdır sizce

-------------
sdts

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2011 Saat 23:35

Merhabalar;

Psikolojik sorun olarak değerlendirmek için çocuğun son zamanlarda yaşamış olduğu normal zamandakinden farklı birşey yaşaması gerekmektedir. Örneğin kardeşin doğumu, anne-babadan ayrılma, kreşe başlama gibi... Dikkatini başka yöne çekerek elini farklı şeylerle uğraşması sağlanarak dikkati o bölgeden çekilmelidir. "Yapma, yeme, neden yapıyorsun?" gibi yönergeler dikkatini daha çok o bölgeye çekeceği için söylenmemelidir. Bu konuda cezalandırmak, eline biber sürmek ya da yakmak gibi davranışlar da uygun değildir. Sevgiler

Mesajı Yazan: sdts
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2011 Saat 00:11
teşekkür ederim
hayatında farklı olan birşey şey..dediğiniz gibi de yapıyorum asla kızmıyorum.umarım geçici bir süreçtir..
bir sorumda 1-2 sonra yeni bir eve taşınıcaz..oğlum evini çok seviyor dışardan eve gelince inanılmaz mutlu olur duvarları sever gibi yapar :D
ortam faklılığından nasıl etkilenir sizce ne yapmalıyız ??

-------------
sdts

Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2011 Saat 22:44
muhakkak etkilenecektir fakat bunu sorun yaratacak diye engellemek doğru değildir, anlatmak ve anlayacağı şekilde açıklamak yeterli olacaktır. Unutmayın hayatta her zaman sürprizler olabilir önemli olan onlarla baş etmeyi öğretmektir. Sevgiler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat