Zeka Gelişimi
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29407
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 21:49
Konu: Zeka Gelişimi
Mesajı Yazan: efthalia
Konu: Zeka Gelişimi
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2011 Saat 14:03
Merhaba Doktor Bey Oğlum yaklaşık 23 aylık. Kilosu 13,5 ve boyu da 85 cm. Boyu hiç uzamıyormuş gibime geliyor ve sanırım biraz kısa da sayılabilir zaten. Yeterince süt içiyor ve et, balık, tavuk gibi besinleri her gün mutlaka alıyor. Siz boyu konusunda ne düşünüyorsunuz? İkinci sorum ise zeka gelişimiyle ilgili. Oğlum çok konuşan bir çocuk. Gayet anlamlı ve uzun cümleler kurabiliyor. Onu hiç tanımayan birisi bile ne söylediğini anlayabiliyor. Evde birkaç kitabı var. O kitaplardan çok fazla kavram öğrendi, en önemlisi rakamları öğrendi. Herhangi bir çaba sarfetmedik. O soruyor, biz cevaplıyoruz, bu sayede öğreniyor. Bazı tanıdıklarımız harfleri de öğretebileceğimizi ve onu bu konuda yönlendirmemiz gerektiğini söylüyor. Ancak ben bir yerlerde, harflerin erken öğretilmesinin çocuğa zararı olabileceğini okumuşturm. Bu doğru mudur? Alfabe şeklindeki basit yapbozlardan almalı mıyım? Alırsam öğrenebileceğinden eminim. Çok da hoşuna gidecektir ama bir zararı olur mu diye korkuyorum. Bu konudaki fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Şİmdiden teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Mar 2011 Saat 14:48
Her şey yolunda, gerek büyümesi, gerek zekası zaten ortalamnın üstünde. Erken öğrenmesinin bir zararı yok, yeterki siz zorlamayın.
|
|