Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ikizlerimin gelişimleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29427
Tarih: 10 Eki 2025 Saat 02:49

Konu: ikizlerimin gelişimleri
Mesajı Yazan: ezob
Konu: ikizlerimin gelişimleri
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2011 Saat 11:35
İyi günler doktor bey ikizlerim 36 haftalık doğdular. Şimdi 18 aylıklar. Doğumdaki ve şimdiki değerlerini yazdım. Gelişimlerini değerlendirebilir misiniz? Beslenmeleri düzenli, et,süt, sebze, meyve, tahıl herşeyi dengeli olarak tüketiyorlar maşallah. Sitemizin diyetisyenine de danıştım dengeli beslendiklerini söylemişti. Sütü ne kadar isterlerse o kadar veriyorum genellikle günde 500-600 ml süt + 1 su bardağına yakın yoğurt tüketiyorlar.

Kızım
Doğum                                               18 ay

Kilo: 2290gr                                   11 140 gr

Boy: 48 cm                                      85 cm

Baş çevresi: 32.5                              46.5

Oğlum

Doğum                                               18 ay

Kilo: 2200gr                                    11 950 gr

Boy: 47 cm                                        89 cm

Baş çevresi: 32.5                                49

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2011 Saat 13:04
Her ikiside 2 yaş cesametindeler. Zaten elbise alırken de bu şekilde alıyorsunuzdur.

Mesajı Yazan: ezob
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2011 Saat 13:14
Smile evet doktor bey elbiseleri hep 2-2.5 yaş alıyoruz.
Süt miktarı konusunda da bir ara 800ml  içiyorlardı ayrıca yoğurt da yiyorlardı, arkadaşlarım çok eleştirmişti kansızlık yapar diye ama ben pek kısmadım sütlerinden. Hiç kan tahlili de istemedi doktorumuz, kansızlık olsaydı belirtileri ortaya çıkardı herhalde şimdiye kadar. Kendiliklerinden biraz azalttılar ama 500ml altına düşürmemeye çalışıyorum.

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2011 Saat 13:25
Etlerini yedikleri sürece istedikleri kadar süt içebilirler.. Mama firmalarının TV lerde çıkan reklamlarına kulak asmayın..

Mesajı Yazan: zehra_80
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2011 Saat 23:21
hocam süt ve süt ürünlerini çocuğun bedenen gelişmesi için önemli olduğunu söylüyorsunuz peki ya et ne için önemli bedenen gelişimi için mi yoksa beyin,zeka gelişimi için mi?

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2011 Saat 11:09
Demir temini için.. Aneminin sebebi; süt içmek değil, et yememektir.

Mesajı Yazan: zehra_80
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2011 Saat 18:06

anladım hocam  sağolun peki bişey daha sormak isterim..

kızım 4 yaşında ve gripli iken yapılan hemogramlarında hgb si 12 falan çıkar...yani kansızlık yok..süt ürünlerinde sorun yok,önerdiğinizin (500 ml) üstünde tüketiyor zaten.. .ancak et ürünleri pek tercihi değil.tabii hiç yemiyor değil ama rica minnet yiyor.yararlarından bahsedip dil döküyorum falan.mesela biz sofrada et yesek ona vermesek bana verin demez..ama dediğim gibi hiç yemez de değil.önerdiğiniz şekilde hergün 1 köfte büyüklüüğünde yemiyor yani..ama kansızlığımızda yok.ben çok kafama takıyordum hergün yemediği için..zeka gelişimi için yemeli sanıyordum..ama kanszılığımız olmadığına göre böyle devam edebiliriz değil mi?yani ne kadar tükettirebilirsem.
bu arada kızım 108 cm,16.700 kg

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 09:32
Demir kaynağı sadece et değildir, inek sütünde bile demir vardır.. (0.45mg/L  Anne sütünde: 0.50mg/L ).. Hgb : 10g/dL nin altına inmedikçe bir sorun yoktur. Aynen devam edin, aralarda et teklifinde bulunun..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat