Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geniz Et-Koruyucu Tedavi Mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29486
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 22:11

Konu: Geniz Et-Koruyucu Tedavi Mi?
Mesajı Yazan: gozenboz
Konu: Geniz Et-Koruyucu Tedavi Mi?
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 11:33
2007 Şubat doğumlu 4 yaşında bir kızım var. Bu sene okula gitmemesine rağmen 4 kez antibiyotik gerektiren hastalıkları oldu. Boğaz Enfeksiyonu-Otit vs. Hepsinde kan tahlili yapıldı WBC yüksekti.

Hatta Ocak'ta bronşit oldu ve hastanede 5 gün yattı. Ventolin, Plumicort tedavisi.

Geniz eti büyükmüş KBB ameliyat önerdi, kulağındaki sıvı içinse tüp takılmalı dendi.

Ben beklemedeyim. Okula göndersem biliyorum ki hemen hasta olacak.

KBB ameliyat iyi olur, Çocuk Doktorumuz acele etmeyin 4 yaşından itibaren 2 kış sorun yaşarsınız sonra da küçülür diyor.

Koruyucu olarak Singulair+Aerius+Nazonex kullanabilirsiniz hasta olmadığında bile dedi.

Bahar aylarında bu 3lü ilacı kullanarak okula göndersem biraz olsun koruma sağlayabilir miyim..Sizce?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 10:06
Hiçbir hastam bu "abuk-subuk" tedavileri kullanmıyor.. Bu ilaçlar, Astım hastaları için yapılmıştır.. Normal kimseler "-astım olmasınlar-" diye değil... Ama nedense(!) her öksüren hastaya bu astım ilaçlarını vermek günümüzün modası halinde.. Bu doktorların hiç "Grip" teşhis ettikleri yok artık... Herkez; Astım, astım başlangıcı ( her ne demekse), bronşit, bronşit başlangıcı, yaz bronşiti, kapalı bronşit, İstanbul bronşiti, uydur, uydurabildiğin kadar.. Benim bu ilaçlara ihtiyaç duyduğum zamanlar, genellikle, İlkbahar ve sonbahardır... Kışın ortasında hangi polene allerji oluyor?? Ayrıcada hem allerjik deyip, hem antibiyotik vermeleri zaten teşhislerine kendilerinin bile güvenmediğinin açık delilidir.

Mesajı Yazan: gozenboz
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 11:45
Ben bu ilaçların "Allerji" ilacı olduğunu zannediyordum.

Kızımda allerji veya astım yok. Seröz Otit Media var.

Geniz eti olduğu için burun yollarını açıcı bu ilaçlarla ordaki olası tıkanmayı önleyebiliriz dolayısıyla otit olmasının önüne geçebiliriz diye düşünmüştüm.

Hatta dr'um şöyle bir yorumda bulunmuştu. Yeğenine 5 yaşına kadar düzenli olarak Aeurius kullandırmış ki burun-östaki-geniz etine bağlı enfeksiyonları engellesin diye.

Hatta yurtdışındaki doktorların çocuklar kulak ağrısından kıvransa bile kesinlikle antibiyotik vermediği, ama çocukların kulağında hep tüp takıldığını söyledi. Antibiyotiğe hayır-kulak tüpüne evet.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 09:40
Çocuklardaki "kulak problemleri" mekanik bir durumdur. Mikrobik değildir. Geçirilen bir "Viral enfeksiyon" sonucunda oluşan ödemin, "Öztaki borusunu kapaması ile içerisini nemli tutmaya yarayan "göz yaşı" vasfındaki sıvının atılamayıp, içerde birikmesi ile olur. Basit bir "İlaçlı Burun Damlası" ile bu ödem çözüldüğünde kulak kendi kendini tamir eder. Antibiyotikler, bu bölgedeki yararlı bakterileride yok ettiği için, çocuk daha kötü olur, daha sık kulak hadiseleri geçirmeye başlar ve aileyi bıktırıp ameliyata razı eder.. Antibiyotiğe de HAYIR, kulak tüpüne de HAYIR.. İliadin veya Otrivine ile iş hallolur.. Eski maillere bakın.. 1971'de "Mikrobiyoloji" asistanlığın sırasında KBB ile müştereken yaptığımız bir çalışmad, Kulak iltihabı olan çocuklarda yapılan bir araştırmada,( mayi parasentez değil, pamuklu çubuk ile alındığı halde)  kulakta doğru dürüst bir bakteri üremesini tesbit edememiştik. BAK: Küçük Çocuklarda Akut Otitis Media. Türk Otolarengoloji Arşivi.  9:73-80. 1971

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat