Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

huzursuzluk (grip)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29488
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 21:27

Konu: huzursuzluk (grip)
Mesajı Yazan: senaybk
Konu: huzursuzluk (grip)
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 12:02
Kadir Bey..14 aylık oğlum 10 gün kadar önce grip oldu...burun akıntısı oldu ve bitti, şu an yok...kayda değer bi ateşi olmadı, sadece terledi nadiren de öksürdü...ağız kokusu, dilde pas da yok.....ama hep uykusuz ve huzursuzdu ve hala da devam ediyor...
6-7 kez calpol verdim, gece ağlayarak uyandığı ve uyuyamadığı için...sesi kötü,uyurken burnu tıkalı gibi sanki horluyor ..sürekli ağlıyor ve uyuyamıyor....kulağından şüphelenip 2 kez de otrivine sprey kullandım...başka ilaç vermedim...şimdi bu çocuğun neyi var ben anlamadım...
gripken sıcak tutmak lazım ama ben tutamadım çünkü tulum giydirince ağlayarak kalkıyor, bakıyorum çok terlemiş...sıcak tutamadığım için mi iyileşmedi?...
boğazı mı ağrıyor acaba, niye huzursuz bu çocuk?  

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 13:57

Kadir Bey ağız kokusu bugüne kadar yoktu ama şu anda var, dili de hafif beyaz...Ama ateşi yok...Bi de sürekli mızmız....Antibiyotik gerekir mi?

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 14:06
Ağız kokusu varsa bal-limon yeterli olur mu?
Olmazsa augmentin mi yoksa zitromax  mı, ya da hangi antibiyotiği önerirsiniz?  
Çok soru sordum ama çocuğun hiç keyfi yok, iyi değil...Teşekkür ederim...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 10:13
Ateşi olursa, antibiyotik (bu şartlarda) gerekebilir.. 17 kilonun altında Zitro... tavsiye etmem, doz hesaplaması zordur ve bir kısım ilacı atmak zorunda kalırsınız. Çocuğu sıcak tutun ama sıkmayın!!!Kulağını gösteremiyorsanız, Otrivin'e devam edin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat