Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Rotavirüs

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29493
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 10:23

Konu: Rotavirüs
Mesajı Yazan: nurcan
Konu: Rotavirüs
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 13:59
Arkadaslar 2.ayda yapılan rotavirüs asısını yaptıranlar varmı? Kadir beyin maillerini makalesini okudum yan etkileri varmı merak ediyorum bazı doktorlar yaptırın keisnlikle diyor bazıları gerek yok diyor ikilemde kaldım.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 14:05
Canım bence yaptır ben yaptırdım..Kadir beyden aldığım bilğiler doğrultusunda..
Kendi drumuza bile ben hatırlattım..

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesajı Yazan: pinar35
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 14:18
Bizim dr kararı sana bırakıyorum ne yaptır ne de yaptırma derim demişti bende araştırdım yaptırmadım
Ama su çiçeğini kesinlikle yapcam demişti

-------------
ELİF NAZ'IM NAZLI KIZIM.
04.05.2009 DA DÜNYAMI AYDINLATAN MELEĞİM.
http://www.glitterfy.com/">

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 14:26
Tüm özel aşıları yaptırdım her yıl düzenli grip aşımızıda oluyoruz..Kızımdada aynı şekilde olacak Allah izin verirse..
Kendi kişisel fikrim Kadir bey benim kılavuzum..Ben oğlumu onun bilğileriyle büyüttüm..

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 14:41
evet cnm bende kadir beyin bilgilerine cok güveniyorum yaptırmayı düsünüyorum yan etkisi oldumu ? 

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 14:44
Yok Nurcancım bizde olmadı.....

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 14:54
ya ben anlamıyorum hakikaten bu kadar gerkeli aşıysa bu diğer doktorlar neden önermiyor istege baglı bırakıyorlar neden yaptırın ihmal etmeyin denmiyor ki ?

Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 14:57
Nurcan'cım kesinlikle ama kesinlikle yaptırrrrrrrrr. 
Bu konuda ben çok mağdurum çünkü. 
Bizim gittiğimiz doktor bu aşının çalışan annelerin çocuklarına yaptırması gerektiğini. Benim çalışmadığımı ve bu hastalığın kreşden bulaştığını söyledi. Bana sen çalışcakmısın dedi bende hayır dedim. Hiç gerek yok dedi. 
Veeee İrfan geçen 2009 Aralıkda başlayan bu rahatsızlığı şubat 2010'a kadar sürdü. neler yaşadık anlatamam hastanelere yattık, serumlar yedi, kanlar alındıCry. Çok acı çekti yavrum ve bende onunla perişan olduk. 
Rica ediyorum düşünme bile Nurcan'cım yaptır. İrfana çocuk parkından bulaştı. Sen hiçmi götürmiyeceksin çocuk parkına. Bu kötü olayları yaşamanı istemem vurdur canım. Benim kuzenimde vurdurdu hiçbir yan etkisi olmadı canım. 

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 14:59
Orjinalini yazan: nurcan nurcan Yazdı:

ya ben anlamıyorum hakikaten bu kadar gerkeli aşıysa bu diğer doktorlar neden önermiyor istege baglı bırakıyorlar neden yaptırın ihmal etmeyin denmiyor ki ?

İşte insan sağlığına bu kadar önem veriyorlar canım. 

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 16:18
saol canımm karar vermeme cok yardımcı oldu anlattıkların

Mesajı Yazan: PinarTN
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 16:48
ben yaptırdım bence yaptırılmalı
etrafımda pek çok arkadaşımın çocuğu rotavirüs geçirdi ve aşısız olanlar çok ağır atlattı
yaptırmayan arkadaşlar da pişman oldu

-------------

Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 17:18
Nurcan bence de yaptır canım bende iki oğluma yaptırdım aşıyı binde bir bile ihtimal olsa riske atma yavrunu eğer imkanın varsa bence Thumbs Up

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2011 Saat 17:32
imkanım var canım cok sükürr sadece tereddütte kalmıstım önemsiz gibi gösteriliyor cünkü cocuguna bosunaa abuk subuk asıılar yaptırma diyenler bile varr dengesini bozma cocugun diyenler gerekli görülseydi saglık ocagı yapardıı doktor illaa yaptırın derlerdi diyorlar insanın kafası karısıyor ister istemez söz konusu insanın evladı olunca insan bi cok kere düsünmek durumunda kalıyormus 

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 09:08
canım oda pnömokok gibi bence yakında anasağlıkta yaptırılır. Çünkü pnömokokda paralıydı biliyorsun. Biraz para kazanılsın ondan sonra oda sağlıkocağında vurulur. 

-------------

Mesajı Yazan: oykunaz
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 10:46
bencede kesinlkile yapılması gerken bir aşı. kızıma yaptırmmıştım ve bir yaşında bu hastalığı çok hafif atlattık.

-------------

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 11:23

nURCAN  BEN PEK TAKİP EDEMİYORUM SENİN BEBİŞ KAÇ AYLIK...sanırım benimkine yakın..Benimki 28 martta 3 aylık oluyor.SmileAşı konusuna gelince  ben Kadir Bey e  sormuştum yaptırma gibi birşey demedi.  Yanlız biz 2. ayı kaçırmışız Confused2. ayda sağlık ocağında yapılan aşılarla birlikte yapılıyo. Aksi halde 1 ay sonra yaptırabiliyoruz. 3. ayıda kaçırdık mı sonra yapılmıyo...

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 11:25
fiyatını bilen var mı bu aşının..

-------------

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 13:32
şimdi ben de bu konuda kararsızım Confused anlatılanlara etkilendim aslında.
bugün Reyyanın kontrolü var, şimdi polikliniği aradım, aşıyı 3 ve 5. aylarda iki doz olarak yaıpyoruz dediler. aşı deniliyor ama şurup şeklinde ağızdan veriliyormuş. tek doz fiyatı 120 TL imiş.
Reyyan 2,5 aylık, gidene kadar düşüneyim, yaptıra da bilirim Confused tek korkum yan etkisi, benim arkadaşım çocuğuna yaptırmıştı, 2 hafta boyunca feci sancılı ishal olmuş.... ondan korkuyorum sadece Confused

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 15:36
ben de 120 den yaptırmıştım
yanlış hatırlamıyorsam iki veya üç dozdu

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 16:02
Orjinalini yazan: sengul sengul Yazdı:

nURCAN  BEN PEK TAKİP EDEMİYORUM SENİN BEBİŞ KAÇ AYLIK...sanırım benimkine yakın..Benimki 28 martta 3 aylık oluyor.SmileAşı konusuna gelince  ben Kadir Bey e  sormuştum yaptırma gibi birşey demedi.  Yanlız biz 2. ayı kaçırmışız Confused2. ayda sağlık ocağında yapılan aşılarla birlikte yapılıyo. Aksi halde 1 ay sonra yaptırabiliyoruz. 3. ayıda kaçırdık mı sonra yapılmıyo...

Canım tam 2 ay 3 günlük bugun yarın saglık ocagına aşıları için götürücem götürmüşken onuda yaptırsammı diye düsünüyordum yaptırıcam büyük ihtimal Smile 2 marka var eczaneden aldıgın zaman rotarix 142 tl 2 doz yapılıyor rotateq 114 tl 3 doz yapılıyor ben çok arastırdım günlerdir arastırıyorum diyebilirimm özel hastanede ise 160 tl e yapıyorlarmıss

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 16:04
Orjinalini yazan: Kevser-Şevval Kevser-Şevval Yazdı:

şimdi ben de bu konuda kararsızım Confused anlatılanlara etkilendim aslında.
bugün Reyyanın kontrolü var, şimdi polikliniği aradım, aşıyı 3 ve 5. aylarda iki doz olarak yaıpyoruz dediler. aşı deniliyor ama şurup şeklinde ağızdan veriliyormuş. tek doz fiyatı 120 TL imiş.
Reyyan 2,5 aylık, gidene kadar düşüneyim, yaptıra da bilirim Confused tek korkum yan etkisi, benim arkadaşım çocuğuna yaptırmıştı, 2 hafta boyunca feci sancılı ishal olmuş.... ondan korkuyorum sadece Confused
Kevsercim al bendende o kadar yan etkilerinden korkuyorum bende ishal yapabiliryormus ve aşırı kusma görülebiliyormus ama buna müdahele etmeyin diyor kadir bey gecer diyor ben tüm maillerini okudum neredeyse ve yaptırmayanlar cok agır geciriyormus bu hastalıgı günlerce hastanede yatanlar olmus senhazın dediği gibii

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 16:20
biz rotarix yaptırmıştık
hiç bir yan etki de olmadı çok şükür
huzursuzluk bile olmadı

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 16:29
her bebekde baska oluyor demekki 

Mesajı Yazan: duyguedis
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 17:00
bencede yaptırın biz yaptırdık ve kesinlikle doktorumuz önermişti.hiçbir yan etkiside olmadı.

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 18:30
Nurcancım biz bugün yaptırdık, inşallah yan etkisi olmaz Smile
özel poliklinikte rotarix yaptılar, 120 TL verdik. orda niye 160 acaba Wacko

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 11:48

Nurcancım biz bugün yaptırdık, inşallah yan etkisi olmaz Smile
özel poliklinikte rotarix yaptılar, 120 TL verdik. orda niye 160 acaba Wacko
canım  merak ettim herhangi bir etki yaptı mı? bizde 3. ayında yaptıracağız...Smile 

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 12:11
çok fazla bi etkisi olmadı galiba. en azından şimdilik öyle Smile
pıt pıt alttan gaz oluyor sadece, onu çıkarana kadar mızmızlanıyor, o da çok değil Smile
karnından bayağı gurultular geliyor ama  Big smile

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 14:03
ya ben bugun diger asılarla yaptırmicam nasılsa daha 2 aylık 3.ayındada yapılabiliyor o arada arastırıcam iyice dün eşim ankaradaki bi cocuk doktoruyla görüştü ben kendi cocuguma bile yaptırmadım yaptırmayın kesinlikle dedii cocugun bagısıklık sistemini bozuyor dedi çok kararsız kaldım iyice eşimde öyle yan etkileri cok dedii ileride cocugun saglıgını olumsuz etkiler dedii 

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 14:30
benim için olan oldu nurcan LOL yaptırdım artık. bişey olmaz inşallah Big smile

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2011 Saat 14:36

benim için olan oldu nurcan LOL yaptırdım artık. bişey olmaz inşallah Big smile
Canım ufacık bişi bile insanın kafasını karıstırabiliyorr söz konusu cocugun olunca insallah bi yan etkisi yoktur bişey olmaz insallah

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat