Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

çene kayması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş Hekimi Özlem Özhan Yatar
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29511
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 06:46

Konu: çene kayması
Mesajı Yazan: OZU636
Konu: çene kayması
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 17:17
merhaba 29 aylık  kızım ağzını kağattığında alt çene kısmının hafif sağa doğru kaymış olduğunu fark ettim  daha sonra dişlerini birleştirerek kapatmasını istedim ve gördüm ki  alt ve üst çene aynı nokta da kesişmiyor hafif sağa kaymış durumda..bir diş doktoruna götürdüm çene kayması olduğunu 4-5  yaşına kadar müdahele edilemeyeceğini ancak 4 yaşından sonra damaklık takmak ve bir takım alıştırmalar suretiyle düzeltilebileciğini söyledi.sizce önerdiği tedavi ve tedavi için öngörülen yaş doğrumudur.Bir de bu durum kesin tedavisi söz konusu mudur?..

-------------
İKİZLER

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dt.Özlem Özhan Yatar
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2011 Saat 23:14
merhaba,
bahsettiğiniz durum tek taraflı çapraz kapanışa benziyor.Gittiğiniz diş hekiminin söyledikleri doğrudur.Bu yaşta değil ama daha ileri bir dönemde(5-6 yaş)daimi dişler çıkmaya başlamadan ortodontik apareylerle tedavisi yapılabilir.
sevgiler...

Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2011 Saat 11:59
Merhaba özlem hnm..
yeni konu açmak istemedim..
Bende de geçen sene teşhisi konulan sol çene kayması mevcut...esnemek,ağzımı açmak artık bayağı zorlaştı...tedavi için şimdi uygun bir zaman ama öğrenmek istediğim acaba hamileyken tedavi yaptırabilirmiyim 6 aylık hamileyim...
Teşekkürler

-------------
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ

Mesajı Yazan: Dt.Özlem Özhan Yatar
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2011 Saat 23:42
merhaba,
hamileliğin 3. dönemine girmişsiniz ,bence şimdi bebeğe kanalize olmak en doğrusu.Acil bir durum olmadığı için bence tedavi süreci daha sonraya bırakılmalı.
sevgiler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat