Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tek çocuk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29513
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 09:47

Konu: Tek çocuk
Mesajı Yazan: hilal
Konu: Tek çocuk
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2011 Saat 19:42
Nilçin hanım iyi çalışmalar...

Tek çocuk hakkında genel düşüncenizi öğrenebilirmiyim ? (Artı ve eksileri nelerdir,mutlaka kardeşi olması gereklimidir.. ? )

Tüm şartlar uygunsa (yaş maddi manevi vs. )  yinede ikinci çocuğu düşünmemek birinci çocuğa haksızlıkmıdır ? EBeveynler olarak zaten çocuk mutluluğunu yaşadıktan sonra sanırım ikinci çocuk birazda ilk çocuğu düşünülerek yapılıyor peki bu durum ikinci çocuğa haksızlık değilmidir ?..Çevre ve ilk çocuğun kardeş isteme baskısı ne kadar göz önünde bulundurulmalıdır....Sizce düşünülerse en az kaç yaş aralıkla olmalıdır ?

Biraz fazla oldu kusura bakmayın ama genel düşüncenizi öğrenmek istiyorum.

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 26 Mar 2011 Saat 00:02
Merhabalar,
Aslında bu sorunun tam bir yanıtı yok. Bu her koşulda çocuğa göre değişiklik gösterir ama ben çocuk istiyor diye kardeşin olmasına karşıyım ya da tam tersi çocuk istemiyor diye kardeş yapılmamasına da karşıyım. Tek çocuk olmak tabii yardımlaşma, paylaşma duyguları için önemlidir. Onun için çevre/birinci çocuk istekleri ya da baskılarına en karşı en iyi tutum sizin kararlılığınızdır. Diğer sorunuza cevap ise iki çocuk arasında 3-4 yaş oluyor olması daha tercih edilen bir durumdur. Sevgiler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat