Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kardeş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29638
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 12:55

Konu: Kardeş
Mesajı Yazan: crazy_angel
Konu: Kardeş
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2011 Saat 21:59
Merhabalar
benim 3.5 yaşında bir oğlum var bu sene kreşe başladı. 2 aylık ta bir bebeğimiz var. oğlum kardeşi doğduğundan bu yana pek fazla değişti diyemem çünkü biz hala onunla çok ilgileniyoruz. hayatına çok fazla değişiklik yaratmaadı kardeşi. yalnız son zamanlarda bebek büyüdükce sesleriden özellikle tiz seslerden çok rahatsız olmaya uyanmaya başladı. Bizde gayri ihtiyari bağırma arda sessiz ol arda demeye başladık. tabi oda daha çok bağırmaya daha yüksek sesli konuşmaya başladı.
bu durumda sus dur demektense nasıl bir taktik uygulamalıyız çünkü gittikçe inatlaşıyor. teşekkür ederim 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2011 Saat 23:19
Merhabalar,
Ses çıkarmadan durmasının imkanı yok ama sizinle inatlaştığı için normalden daha fazla bağırmasının nedeni sizin onu kısıtlandırmanız ve bunu da kardeşi için olduğunu söylemeniz. Bağırdığında yapma demektense dikkatini başka yöne çekin, ilgi göstermeyin mümkünse odayı terkedin ki yüz ifadenizden onunla ilgilenmediğinizi anlasın. Çocuklar bazen olumlu tepkiler gibi olumsuz tepkileri de dikkat çekmek için kullanırlar. Sevgiler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat