Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İbufen

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29645
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 17:17

Konu: İbufen
Mesajı Yazan: keskine
Konu: İbufen
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2011 Saat 10:56
Merhaba Kadir Bey,Başka başlık altında da yazışıyoruz am karışıklık olmasın diye burdan birşey sormak istedim.Kızımız 3 yaş 2 aylık şu an 15,5 kg ilk ateşlendiği gün 3 ölçek ibufen ve 1,5 ölçek 8ml kadar dolven içmişti daha önce de 6-7 ay kadar önce ateşlendiğinde enfeksiyon geçiriyordu 4 saat ara ile sanırım 6 defa falan ibufen içmişti.Bunun çok zaralı olduğunu okudum kızımda kalıcı bir zararı oluşmuşmudur? Yada ilerde ortaya çıkarmı çok korktum.30 kg altındaki çocuklarda 5 ölçeği geçmesi yazıyor prospektüsünde ama asıl kg başına 20 mg yazıyor kızım o zaman 13 kg ancak tı.4 saatte 1 kullandı bazılarını yarım ölçek içmişti .Ama bu kullandığında normali 310 olması gerekirken neredeyse yine 450 lerde olmuş ibuprofen :((((

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2011 Saat 12:43
İbufen ve Dolven aynı ilaç, farklı değilki,  genelde ya biri verilir, yada öteki, !!! Hesapladığınızdan çok daha fazla vermişsiniz...  Bundan sonra 1-2 ay, bu ilaçları vermeyin. Ayrıca ateş düşürmenizin size bir faydası olmaz, benim "Ateş ve Tedavisi" makalemi okuyun ..Yazarlar bölümünde.

Mesajı Yazan: keskine
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2011 Saat 14:41

Siz yanıtladıktan sonra hemen okuyamamıştım cevabınızı günde 2 defa 1 er ölçek bir kaç gün daha vermiştim.Şimdi içim içimi yiyor Kadir Bey,böbreklerine yada başka bir yere dokunurmu kalıcı hasar verirmi diye,uykularım kaçıyor :((((( Ne yapmalıyım. tekrar teşekkür ederim.

Evde ibufen vardı daha önce calpol v.b veren olmadı.Eski dr.umuz hep gripken peditus ibufen yada dolven yada profendi yazıyordu. Bazende peditus gibi coldla biten ilaçlardan ama ateş düşürücü olarak saydıklarımı verdiği için bu zararı hiç düşünmemiştim:((((( şimdi kendi ellerimle verdim diye içim içimi yiyor.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2011 Saat 12:51
Bir müddet hiç vermeyin, Karaciğer kendini toparlar.. Aferin, Peditus, Babyrhinol, Minoset, Paranox, Tylol, Parol, Volpan, Geralgine-P, Seskamol hepsi, parasetamol ihtiva eder.. Liste daha uzun, bunlar hemen aklıma gelenler...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat