Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulak ağrısı ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29746
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 05:01

Konu: kulak ağrısı ateş
Mesajı Yazan: ahsun
Konu: kulak ağrısı ateş
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2011 Saat 08:13
dr bey
4 yaşında oğlumun 1 haftadır burnu akıyordu dün baktm koyulaşmış sararmış. Dün gece ateşlendi kulaktan 38.5. ve kulak ağrısı. Burnunu otrivine ile açtık uyudu. Ne yapalım . Ateş nedeniyle antibiyotik gerekir mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2011 Saat 11:32
Otrivine 3 gün, günde 2 defa kullanın.. Ateşi tekrar çıkarsa, basit bir antibiyotik kullanın..

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2011 Saat 11:39
ATEŞ 3 GÜNÜNÜN SONUNDA MI TEKRAR ÇIKARSA YOKSA BURNUNU AÇINCA ATEŞ DÜŞMELİ Mİ? ÇOK TEŞEKKÜRLER.

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2011 Saat 11:47
Her iki durumda olabilir, genellikle burun değilde, Öztaki borusu açılıp içindeki biriken sıvı akınca ateşide düşer..  

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2011 Saat 08:24
Dr bey;
Dün doktora gittim. Boğazında beyazlıklar var dedi. Sürüntü alarak tahlile gönderdi. Strepokok A testi 1 saat sonra çıktı negatif. 3 gün sonra da boğaz kültürü çıkacakmış. Kulağı ağrımıyor ama elleyince ve bastırınca acıyor. Ateş dün gece kulaktan 40 ı buldu. İlaç verdim. Düştü. Doktor burnunu açın. Şimdilik antibiyotiğe gerek yok. Ateş dirençli olur ve kulak ağrısı devam ederse antibiyotik başlarız boğaz kültürünün sonucunu görelim dedi. Siz ne öneririsiniz. Teşekkürler. 

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2011 Saat 10:59
Kültür yerine kan sayımı yapılsa idi daha bilgi verici olurdu... WBC değeri düşük ise, kültürde ne ürerse üresin bir değeri yoktur.. Genelde doktorunuzun anlattıkları makul. Grip ise, 4-5 gün ateşi olabilir.

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2011 Saat 14:56
Kulak ağrısı devam ediyor. Ne yapmalılyım? Bakteriyel ise antibiyptik başlamam halinde ağrı diner mi? Yoksa ağrının dinmesi sadece ve sadece burnun açılmasına mı bağlı. Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2011 Saat 09:25
Dün ateş 40.5 - 41 i bulunca kbb uzmanına gittik . Kulak zarında mikro bir delik oluşmuş sıvı akmış dedi. Kulağında çok küçük sarı kirler var. Antibiyotik verdi. Kullanmamız gerekir mi? Kaç gün devam edelim.

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2011 Saat 11:01
Delik oluştu ise, antibiyotiği kullanmanız gerekir.. Eski maillere de bakın.

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2011 Saat 11:45

Dr beya; delik oluşması halinde kulakta akıntı olması gerkmez  mi . Kulağında öyle aman aman bir akıntı yok.

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2011 Saat 12:38
Kulak zarı delinip, içindeki sıvı aktığında, kulak zarı toparlanır ve delik kapanır. Genede deliğin olduğu doku yenilenene kadar risk vardır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat