Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gece öksürük kulakta sıvı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29778
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 21:12

Konu: gece öksürük kulakta sıvı
Mesajı Yazan: yağmuryusuf
Konu: gece öksürük kulakta sıvı
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2011 Saat 20:24
dr.bey merhaba.kızım 2004 doğumlu kızıma öksürük nedeniyle 7 şubatta krup olabilir dedi.a.faranjit dedi.asist otrivien ser.fiz verdi.11 şubatta geçmiş dedi.aynı gece ateşlendi.39 derece.KBB dr .a gönderdi.a.rinosinüzit dedi ve aug 600 es.calpol nazonex eksofed 10 gün kullandık.geçmiş ama kulakta sıvı var dedi.ilaç vermedi.11 mart gecesi kulakta ağrıyla ağlayarak uyandı.kulakta enf var dedi. aug 600 es.10 gün.sudafed otrivien verdi.kontrolde enf.geçmişti.sol kulakta sıvı olduğunu söyledi.2 nisanda burun tıkanıklığı nedeniyle KBB agittik.allerjik rinit dedi.aeirus şurup.nazonex verdi.15 gün kullanın dedi.sizin yazılarınızı okuyunca yardımnınızın çok faydalı olacağına inandım.şimdi biz bu durumda ne yapmalıyız.öksüürk halen geçmedi.kulaktaki sıvıda geçmedi.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.saygılar.  yusufYILDIZ

-------------
yusuf yıldız

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2011 Saat 23:24
dr.bey bağışlayın unuttum...gece terlemesi 1 kez oluyor.öksürük ilaçlardan sonra arttı huzursuz uyuyor, her gece biraz daha artarak rahatsız ediyor.teşekkürler.

-------------
yusuf yıldız

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2011 Saat 10:50
Eski maillerde anlattıklarımı yapın, en mühimi, mutlaka, İliadin ped. damlayı (3gün) günde 2x2 şer damla burnuna damlatın..

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2011 Saat 11:16
teşekkürler hocam.spreyini kullanabilirmiyiz.

-------------
yusuf yıldız

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2011 Saat 12:34

Tercih sizin..

Mesajı Yazan: selmaseker
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 00:29
doktor bey 3.5 yaşındaki yeğenim de bu sene kreşe başladı ama hiç hastalığı düzelmedi.hergün hasta.şimdi çok öksürüyor ve sol kualğım duymuyor diyor.doktora gitti.kulakları çok dolmuş dendi.antibiyotik vermişler.cumartesi ölçüm yapılcakmış.acaba ameliyatlık bir duurm olurmu.sağır olma ihtimali varmı ne yapmamızı önerirsiniz.teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 10:22
Boşuna uğraşmasınlar, ölçüm bozuk çıkacak.. Aktif hastalık varken ölçüm yapmak, kötü niyet.. Antibiyotik hiçbir işe yaramayacak. Burnuna İliadin ped. sprey günde 2x1 uygulasınlar (3gün).. Takiben, serumfiz. 4 saatte bir 102ar damla, en az 1 hafta.. Birde eski mailleri okuyun.

Mesajı Yazan: semra**
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2011 Saat 10:33
Hocam dün benim bebeğimde(3.5 aylık) kulak ağrısından dolayı çok ağladı dokundurtmadı.zaten yaklaşık 1 haftadır öksürük ve burun akıntısı vrdı.Sadece burnuna tuzlu su ve sulandırılmış ballı limon verdim.Dün dr boğazları temiz  dedi.Kulağı iltihaplanmış dedi ve cefaks verdi.Baktım çocuk duracak gibi değil burnuna 2şer damla iliadin damlattım ve 1 çay kaşığı tylol verdim.Yaklaşık 15 dk sonra sakinleşti.gecede iyi uyudu şuan bişeyi yok görünüyor öksürük var balgamlı gibi.

Boğazları temiz dedi fakat ciğerlerini dinlemedi fakat herhangi bi hırıltı veya hızlı nefes gelmiyor ciğerden.
Ayrıca bu iliadin damlayı daha önce almıştım büyük kızıma kullanmıştım.Her defasında yenisinimi alıp kullanalım ve vermeye devam edeyim mi şuan sakin görünüyor.

Mesajı Yazan: selmaseker
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2011 Saat 01:11
hocam merhaba  bgun yine yeğenimi götürmüşer onlarda antibiyotik vermişler.
birde geçemse tüp takılacak demişler. şimdi kullanmasınlarmı antibiyotikleri onları.
ağrısı yok sadece öksürük var.
illadin spreli 3 gün kullandıktan sonra tekrar kullancakmıyız anlamadım .birde takiben serum fiyolojik 102 ar damla demişsiniz o 10 damla demekmi?3 gün iiladini kullandıktan sonra mı serum fizyoljike başlıycaz.
son soru:bunları kullandıktan sorna duyma ma sorunu devam ederse ne yapmamız gerek?tüp taktıralım mı.çoooooooooooook teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 14 Nis 2011 Saat 11:56
1- Ateşi yoksa, antibiyotiğe gerek yok..
2- İliadin 3 gün kullanımdan sonra "gerek olursa" serum fiz. kullanılarak verilen bir gün aradan sonra tekrar kullanılabilir. (Gerekirse)
3- 10'ar damla dediğim; her iki burun deliğine 10'ar damla.... 5 bir deliğe, 5 öbür deliğe değil..
4- Mutlaka İliadinden sonra serum fiz ile devam edin yoksa hadise tekrarlayabilir..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat