Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Anne sütü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2992
Tarih: 27 Ara 2025 Saat 21:38

Konu: Anne sütü
Mesajı Yazan: duygu07
Konu: Anne sütü
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2007 Saat 23:32
Merhabalar Benal Hocam.
Bebeğimle birlikte elele sorunsuz şekilde ek gıdalara geçişimizi tamamladık ve güzelce de devam etmekteyiz. Rutinimiz oluştu ve sitenizdeki hemen herşeyi güzelce uyguluyorum. Size emme konusuyla ilgili birşeyler sormak istiyorum.

* Sabahları ana öğün kahvaltıdan 1-1,5 saat önce bebeğimi emziriyorum ve sonradan ana öğün olan hazırladığım kahvaltıyı da bu şekilde sorunsuz bitiriyor. Doğru mudur?

* 2 ara öğünde yoğurt ve meyveleri es geçmemek için anne sütümü arada bir veriyorum ama bu şekilde sütüm azaldı. Sizce sütümü sadece sabah ve akşam yatmadan önce mi vermeliyim? Bu şekilde sütüm daha da azalır mı acaba?

* Size göre 7 aylık bir bebeğin anne sütünü ne kadar alması yeterlidir? Bebeğim de sık emmek istemiyor ama sağma imkanım var. Emmeyi reddettiğinde sağıyorum.
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.
Sevgiler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2007 Saat 01:59
Merhaba...
1. Doğrudur.
2.Gün içinde anne sütünü zaten çok almasın. Geceleri anne sütü verin.
3. Ne kadar alması gerek??? Bunun net cevabı yokttur. Arada kurulan bir denge sorunudur. İştahsızlık yapmadığı sürece gündüz de verilebilirse de genellikle akşam ve gece emzirin. Sevgiler...

Mesajı Yazan: duygu07
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2007 Saat 02:07
Benal Hocam gecenin bu saatinde sizden yanıt almak ne kadar hoşuma gitti anlatamam. İnanın bizler sizin değerinizi çok iyi anladık. Sizin sorularımızı yanıtlama konusunda sabrınıza hayranım doğrusu. Çok ama çok teşekkürler. Yüreğinize sağlık.Clown
Sevgiler.
Duygu SÖZERİ

Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2007 Saat 09:43
Teşekkürler...

Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2007 Saat 13:32
Benal hanım medikal sektörde 10 yıldır çalıştığım için çok fazla hekim tanıyorum,ama malesefki konuyla ilgili fikrim '' Allah başımızdan eksik etmesin ama muhtaçta etmesin'' şeklindeydi,taakii sizi tanıyana kadar,gerçekten ilginize,bilginize ve sabrınıza hayranım,demekki ülkemizde hala bu mesleği gönlüyle yapan hekimlerimiz var. gerçekten yüreğinize sağlık...Thumbs%20Up

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat