Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

akut tonsilit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29921
Tarih: 21 Eki 2025 Saat 11:33

Konu: akut tonsilit
Mesajı Yazan: zeynep82
Konu: akut tonsilit
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2011 Saat 17:39
hocam iyi günler 19 aylık oğlum bugün birden ateşlendi 39.7 ye kadar çıktı acile götürdük akut tonsilit dedi croxilex-bid 400?-/57 ve pedifen verdi şimdiye kadar hç ilaç kullanmamıştık bunun içinde tereddüt ettim  size sormak istedim dr kullanmazsanız geçmez dedi ne dersin hocam?
size asıl sorum şu 10 günlük bebeğimiz var çok korkuyorum oda ateşlenecek diye çünkü diğer kardeşinin de boğazları kızarmış yani ona hemen geçmiş ne yapmalıyım hocam aynı ortamda bulundurmamaya çalışıyorum.bebeği acaba anne sütü korurmu?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2011 Saat 10:46
O yaşta "Akut Tonsillit" biraz zor. Grip olabilir. Keşke bir kan sayımı yapılmış olsa idi, WBC değerine bakar yüksek ise antibiyotiği o zaman verirdim.. 10 günlük bebeği bu tip hastalıklardan anne sütü değil, anne karnında iken bebeğe anne kanından geçen antikorlar korur. Yanlız, büyükteki hastalık "Akut tonsillit" değilde Gripal bir enfeksiyon ise, virüsler zaman içinde yapılarını değiştirdiklerinden, anneden geçen antikorlar işe yaramayabilir.. Kan sayımı yaptıramaz iseniz, antibiyotiği verin, 2. dozdan sonra düzelme olursa ilaca devam edin, düzelme olmazsa, ateşi devam ederse, teşhis yanlış, hastalık Grip miş demektir. Bu durum kardeşi için tehlikelidir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat