Merhaba Kadir Bey,
Aslında başka bir başlık altında yazışıyoruz ama orada kan tahlili istemişsiniz kan tahlili yaptırıp sonuçlarını yazacağım konu değişmesin diye sorumu buradan yöneltmek istedim.
Kızımız 3 yaş 3 aylık bu zamana kadar çok defa neredeyse 10 aylıktan itibaren 2 yaşına kadar her ay yok kulağı kızarmış yok boğazı gibi nedenlerle Ab kullandı.
Geçen haftada genel muayenesi temiz olmasına rağmen kandaki bir enfeksiyon yüzünden(çok yüksek ateşi vardı) 6 gün forsef iğne(günde 1 tane 1gr) ve bundan sonra 6 gün zimaks şurup günde 1,5 ölçek içti.Bu tedavi bittikten 6 gün sonra kusma ve ishal oldu.Tekrar dr.a gittik .Hemen susuz kalmış deyip serum verdiler serumun içine metpamid ve küçük başka serum gibi birşey eklediler bu arada tahlil yapıldı WBC 24 e yakın çıktı 1 hafta önceki enfeksiyonla alakası varmı yokmu bilemiyorum.Hemen 6 forsef 1 gr iğne motilium diye bir şurup verdi.Ve 1 tane iğneyide hemen serumla birlikte yaptı.Bu kadar iğne sonrasında kızımın daha fazla hırpalanmaması için başka bir hekime gittim.Kusma ve ishal dışında keyfi gayet iyi ve ateşi yoktu.
Gittiğimiz hekim bu geçen enfeksiyonla alakası varsa nedeninin araştıralım ama keyfi iyi ve ateşi yok.Bu durumda Ab veremem dedi.Ateşi olursa arayın dedi.Öksürüğü var öksürüğü bitince tahlilleri yenileyelim.Yine WBC yüksek çıkarsa belki sinüzit olabilir dedi.Bazı şikayetlerimiz vardı.
Ama aklıma takılan hastanede serumla birlikte hemen1gr forsef iğne yapıldı.Başka iğne yaptırmıyoruz.AB kullanımlarında 1 haftaya tamamlanmalı en az diye birşey okumuştum.Şimdiki dr.umuza güveniyorum ama ilk dr.un yaptığı Ab ne olacak.Bu bir direncin oluşmasına nedenmidir? Tek iğne yapıp bırakmak. yoksa böyle durumlarla alakası yokmudur.Teşekkür ederim
|