Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2 aylık bebeğim gripmi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30052
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 07:21

Konu: 2 aylık bebeğim gripmi?
Mesajı Yazan: mother26
Konu: 2 aylık bebeğim gripmi?
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2011 Saat 09:21
Kadir bey iyi günler
2,5 yaşında ve  2 aylık iki oğlum var. büyük oğlum grip ve soğuk algınlığı belirtileri var.ateş bi gün 38,1 oldu şuan yok.arada hafif öksürüyor
benim sorum size büyük oğlum bebeği sevecem diye sürekli öpmek istiyor ellerini bazende bizden kaçak yüzünden falan öpüyor.küçük oğlumun burnu 20 günlükten itibaren tıkalı gibi bugünlerde genzi dolu gibi emerken sürekli memeyi bırakmak zorunda kalıyor. serum fizyolojik kullanıyorum günde 4-5 defa. ateş öksürük yok çok şükür. acaba banyo esnasında falan üşüttükmü diye korkuyorum yada büyükten mi geçti?
ne yapmalıyım bu durumda küçüğü korumak daha önemli çünkü?
birde serum fizyolojik olarak hazır damla şeklinde olanları değilde kendim 500 ml lik şişe %0,9 luk NaCl solüsyonundan enjektöre çekip 1 ml şeklinde her iki burnuna sıkıyorum.acaba bu yeterli gelirmi hazır olanlardan mı kullanayım.
teşekkür ederim kolay gelsin

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2011 Saat 11:04
Maalesef, küçük kardeşlerin kaderi bu... Üşütmekle hastalık olmuyor, abisinden geçiyor..Pek fazla yapabileceğiniz bir şey yok, idare edeceksiniz. Allahtan meme alıyor, hastalıkları hafif geçecek. %0.9 lık serum fiz kullanmanızda bir sakınca yok.Nezlesi için, eski maillere bakın.  

Mesajı Yazan: mother26
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2011 Saat 07:56
hocam merhaba
size ilk yazdığımdan sonra 2 aylık bebeğimin sesi önce çatallaşma şeklinde şimdi ise iyice kısıldı.genzide dolu.burnuna serum fizyolojik sık bi şekilde veriyorum ama burnundan gelen bişey yok hepsi genzine doluyo.bu sabah 2 kere öksürdü arka arkaya sanırım balgam geldi.ateşimiz yok çok şükür. benim korkum ciğerlerine falan inip enf yapması. dr a götüreyimmi ilaç kullanmak istemiyorum bu yüzden sesi için ne yapayım hocam? 2 gündür 3-4 kaşık  ılık ıhlamur veriyorum ve buhar makinesini uyurken çalıştırıyorum.
bu arada eşimle bizde grip gibiyiz.
bana yardımcı olursanız sevinirim hocam.kolay gelsin

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2011 Saat 11:36
Ateşi olmadıkça işler kontrol altında demektir. Ateşi çıkarsa gösterin. Ihlamur, bir işe yaramayacak. Eski maillere bakın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat