Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

wbc yüksekliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30097
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 18:18

Konu: wbc yüksekliği
Mesajı Yazan: gulcan35
Konu: wbc yüksekliği
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2011 Saat 15:25
MRB Hocam benım 20 aylık oglumun p.tesi gecesi ateşinin 39,5-40lara yükselmesi sonucu dün dr gittik bogazında idrar testinde kulagında herhangi bi sorun yok kan testinde wbc degerimiz çok yükselmiş 20.1 enfeksiyon geçirdigini söledi 1grlık forsef 3tane iğne yazdı c.tesi tekrar kontrolumuz var degerler en azından 10a düşmesi lazım tedaviye başlayabilmek için dedi hocam bukadar mikrobu nerden kapmış olablir 1 ay içinde 2 defa bogazenf.dolayı antıbıyotık kullandık hala burun akıntımız ve öksürügümz devam ediyo burdanda kaynaklanabilirmi durumu nasıl sizce çokmu kötü cevaplarsınız sevinirim .....
(soruyu yanlış bi bölümüde açmış olabilirim kusura bakmayın yeni üye oldum hiçbiyere yazılmıyo )

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2011 Saat 10:09

WBCnin; 20100 olması, antibiyotik gerektiren bir durumda iğne niye????? Ağızdan ilaç alamıyormu?? Hasta olması, onun biraz bugünlerde fazlaca kalabalığa girdiğini veya öpüldüğünü gösterir.. Burun akıntısı ayrıca Gripal enfeksiyonunun da olduğunun işaretidir. Ateşi iğnelere rağmen 4-5 gün sürebilir, merak etmeyin.. Ben olsam sadece ağızdan antibiyotik verirdim..

Mesajı Yazan: gulcan35
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2011 Saat 10:53
öncelikle kadir hocam cevabınız için çok tşk.ederim,kendimiz gurbetteyiz bu ay aile ziyaretimiz oldu dolayısıyla kalabalıga girdik benım endişelerimden biride babam hepatit c hastası(1senelilk tedavisini oldu şimdi iyi) acaba ondan bulaşma olmuşmudur? gerçi hcv degerinede baktırdık negatıf cıktı  doktor bey şurp ant.düşünmedi bile eger degerler düşerse ignelerden sonra vercek ve bizide biraz korkttu çok  büyük bi enfeksiyon geçiriyo diye bizim şimdiye kadarki enbüyük hastalıgımız bu hocam dolayısıyla endişelerimiz biraz fazla anne olunca anladım dedikleri bu olsa gerek

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2011 Saat 10:17
HepatitC ancak "kan yolu" ile bulaşır, öyle nezle gibi havadan bulaşmaz... Ben olsan o tahlili bile yaptırmazdım, neyse... Sizin çocuğunuzda, hem bakteriel enfeksiyon, hem grip beraber olduğundan tablo biraz ağırdır ama ağızdan ilaç alabilen bir çocuğa ben kıyıpta iğne vermem..Biliyorsunuzdur, Kızamık'ta viral bir hastalıktır, ama "Zatürre" ile beraber olunca tablo daha ağır olur.. Virüsler vücudun bağışıklık sistemini zayıflattıkları için bakteriel enfeksiyonlar bu esnada daha ağır tablo yaratır..  

Mesajı Yazan: durucan
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2011 Saat 12:06

doktor bey, hem grip hem bakteriyel olduğunu nasıl anlıyacağız.  biz griptir diye rahat olursak burun akıntısı, nezle (ateşsizse bazende ateşli) aynı anda bakteriyel enfeksiyonu nasıl anlarız...sadece ağız kokusumu?

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2011 Saat 14:25
Düşük olması gereken, WBC: 20100 olursa, ikisi beraber demektir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat