Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yardım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30217
Tarih: 10 Eyl 2025 Saat 22:34

Konu: yardım
Mesajı Yazan: ışığım
Konu: yardım
Mesaj Tarihi: 04 May 2011 Saat 17:35
mrb nilçin hanım kızım 3.5 yaşında  şuanda çalışmıyorum kreşe gidiyor kızım kreşe başladıktan  yaklaşık iki ay sonra hamile olduğumu öğrendim benim içinde zor bir dönemdi hem ruhsal hem fiziksel olarak hazır değildim 4 aylık hamileyken ona kardeşi olacağını söyledik ilk zamanlar çok huysuzlandı istemeyorum diye ağlama krizleri vardı ben sizin bebeğiniz değilmiyim diye soruyordu neden bidaha bebek doğuruyosun diye sorular soruyordu şuan bu fikre eskiye göre alışmış gibi ama davranışları değişti hiç sözümüzü dinlemez oldu okulda öğretmene itirazlar arkadaşlarını örğütlemeler ..yani öğretmeni hadi şunu yapalım diyor kızım hayır yapmıcam arkadaşına dönüp yapmıcaz dimi diyormuş iki ay sonra doğum yapıcam kardeşini görünce ne olur yani daha kötü  olurmu profesyonel bir yardım almam gerkirminasıl davranalım şaşırdık şimdiden teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 09 May 2011 Saat 21:42
Merhabalar,
Öncelikle hazırlamak çok önemli. Kardeşinin olmasının ona faydaları, neler getireceği ve nasıl davranması gerektiği ile ilgili konuşun. davranış değişiklikleri doğumdan sonra da olabilir. Bunları şu dönemlerde cezalandırmadan ya da ödün vermeden halletmeye çalışın. Bebekten sonra da devam ederse profesyonel yardım almanızı tavsiye ederim. Sevgiler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat