Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kriptik tonsillit (ateş)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30266
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 16:49

Konu: kriptik tonsillit (ateş)
Mesajı Yazan: deryalım
Konu: kriptik tonsillit (ateş)
Mesaj Tarihi: 07 May 2011 Saat 02:21
merhaba doktor bey oglumda ani ateş yükselmesi sonucu bir kerede kusması sonucu acile götürdümbacaklı ateşi vardı terliyor ateşi düşüyor yarım saat sonra yine cıkıyor. ateşi 39.5 tu kriptik tonsillit denildi devapen 400uı sabah aksam 10 tane verildi.en son 11. deposilin verildi. ilk penisilinde ateşi düştü oglum canlandı bu arada oglum 25 aylık 3 kere devapen 400 yaptırdım oglum şuan baya iyi sizce diger penısılınlerı yaptırayımmı nasıl bır yol izlemeliyim şimdiden tesekkurler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 May 2011 Saat 13:19
Ben şimdiye kadar hiçbir hastama 10 iğne yazmadım... 1 iğne yazar, kontrole çağırırım. Ertesi gün çocuk iyileşmişse, ağızdan bir antibiyotik verip gönderirim.. Durumunu beğenmezsem, veya çocuk ilaç içmeyenlerden ise, 2. iğneyi yazar tekrar kontrole çağırırım..

Mesajı Yazan: deryalım
Mesaj Tarihi: 08 May 2011 Saat 17:48
tesekkur ederım doktor bey oglumun 5 ignesi sonrası kontrole gıttık daha gecmemiş bu krıptık tonsıllıt neden olur genetıklık varmıdır bende cok olurdum küçükken sonra romatızma oldugum ıcın bademcıklerım alınmıstı bırde bundan sonra devamlı hasta olur dıyolar hasta olmaması için yanı krıptık olmaması ıcın neler yapmalıyım şimdiden tesekkurler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 May 2011 Saat 12:42
Her Tonsillit "bakteriel" değildir.. Bazı virüslerde benzer tablo oluştururlar. Aradaki fark, bakteriel olanlar, birinci iğneden sonra iyileşirler, virütik olanlarda;  , 2.-3. iğneden sonra bile ateş düşmez. Bademcikler, romatizma yapmıyor, bakteriler sebep oluyor.  Sizi kazıklamışlar. Benim "Beta diye bir virüs" makalemi okuyun..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat