Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kilo artışı yok :(

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30267
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 06:56

Konu: Kilo artışı yok :(
Mesajı Yazan: Happy_Mummy
Konu: Kilo artışı yok :(
Mesaj Tarihi: 07 May 2011 Saat 09:43
Hocam tekrar merhaba,
Özellikle oğlumun alerjik sıkıntılarına sizinle çare bulduğumuz ve paflardan kurtulduğumuz için her daim dua ediyoruz size, inanın çok mutluyum sizi tanımaktan. Nefesi sıkıştığı zaman 3-4 gün önerilerinizi dinliyoruz rahatlıyoruz. Ancak bir gün konuşamaz nefes alamaz hale geldi, dudakları morardı. Acile gittik iğne yaptılar hava verdiler ve yine sizin şurubu önerdiler. Yine toparladık çok şükür.

Daha önce de yöneltiğiim bir soru ama hala normaldir diyip, sindiremiyorum içime... :(

Oğlum 3 yaş 3 aylık. 14 kilo 93 cm...Malesef geçen yaz (temmuzdaki) ölçümleri ile aynı şu anda da.

Gelişimin 9 aydır durması da normal mi? Yoksa önerdiğiniz bir tahlil var mı hocam?

Artıko da arkadaşlarının hep ondan büyük olmasından şikayetçi, beraber büyüdüğü arkadaşı 110 cm ve oğlum artık parka çıkmak istemiyor. Onlar büyük beni geçiyorlar diyor.

Bu arada her gün yumurta, 2-3 bardak süt, en az 100 gram kırmızı et, tüketiyor. Evet biraz zaman harcıyorz bitirmesi için ama iyi yiyor.

Ne diyorsunuz hocam?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 May 2011 Saat 13:22
Bu beslenme ile bile kilo alamıyorsa, işiniz zor... Siz genede bu şekilde devam edin.. Gerisi, soya çekimdir. tedaviye gelince, zaten öğrendiniz, aynen devam.

Mesaj Tarihi: 07 May 2011 Saat 15:24
Geçen gün acile gittiğimizde doktor hormon tahlili gerebilir, 3,5 yaşında bir kez daha kontrol ederiz boyu kiloyu, eğer yine durma mevcutsa tahlil gerekir dedi. Katılıyor musunuz?

Soya çekim dediniz ama, baba 185, ben 166'yım. Fena değiliz yanii Smile

Mesaj Tarihi: 08 May 2011 Saat 10:50
30 seneden beri görünümü normal olan  hiçbir hastamdan  hormon tahlili istemedim.. Hormon tahlilini ancak, özel görünümü olan, bazı sendromlara uyanlardan isterim.. Görünümü normal ise, sadece "duraklama" oldu ise,normal alt sınırın da altında değil ise  istemem..

Mesaj Tarihi: 08 May 2011 Saat 18:47
Gayet normal herkesce, biraz minyon o kadar. Kaşık kadar suratı, 2 kaşık kadar da poposu var. LOL

Bir de yaşlarına göre gelişimini söyleyeyim de içim rahat etsin:
1 yaşında 78 cm 10,5 kilo
2 yaşında 88 cm 13  kilo
3 yaşında 93 cm 14 kilo

Zamanla uzar serpilir, babasına benzer diye umut ediyorum hocam Smile

Mesaj Tarihi: 09 May 2011 Saat 12:45
Sizin çocuğunuz hiçbir zaman, geri kalmamışki.... Şu anda bile; 1cm. boy, 500gram da ağırlık fazlası var..  O acilden uzak durun, başınıza çorap örecekler...

Mesaj Tarihi: 09 May 2011 Saat 13:19
Tamam gitmem bir daha hocam Smile
Bu sitedeki persantillere bakınca geri gibi geldi ama sizin yorumunuz daha önemli tabii..

Çok teşekkürler. Smile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat