stres ve hamile olamama
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Hamilelik Öncesi Dönem
Forum Tanımlaması: (Hamilelik Öncesi Dönem Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30313
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 07:24
Konu: stres ve hamile olamama
Mesajı Yazan: brl
Konu: stres ve hamile olamama
Mesaj Tarihi: 11 May 2011 Saat 09:36
merhabalar ben yeni üyeyim adım beril
2 yıllık evliyim ve 6 ay hep bebek istedik ama ben çok takıyorum her ay neden olmuyor diye. stresin etkisi varmı.bununla ilgili çok yazı okudum.gebelik sitelerine hep baktım.strese girmeyeyim dedikçe hep strese giriyorum. ne yapmam lazım benim gibi olanlar varmı
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: peperutka
Mesaj Tarihi: 11 May 2011 Saat 11:42
Var canım rahatla ve zamana bırak
------------- http://lilypie.com" rel="nofollow">
Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :)) <
|
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 11 May 2011 Saat 12:06
brl Yazdı:
merhabalar ben yeni üyeyim adım beril2 yıllık evliyim ve 6 ay hep bebek istedik ama ben çok takıyorum her ay neden olmuyor diye.stresin etkisi varmı.bununla ilgili çok yazı okudum.gebelik sitelerine hep baktım.strese girmeyeyim dedikçe hep strese giriyorum. ne yapmam lazım benim gibi olanlar varmı
|
Canım öncelikle sağlıkla hayırlısıyla bir yavruya sahip olmanı dilerim Allahtan...
Stresin inanılmaz etkisi var bunu ikinci hamileliğimde yaşadım..
ilki hemen olduğundan ikincide öyle olacak sandım her ay ayrı bir hüsran ayrı bir sıkıntıyla geçti takii 5. ayın ardından Allahım prensesimi bana gönderdi
Zor biliyorum ama yapma stres başka şeylerle ilğilen ha bide sana bir örnek vereyim..evli bir arkadaşım vardı 5 aydır çocuğu olmuyodu ona yumurtlama günlerinden v.s bahsettim şimdi 8 haftalık hamile
Tabiki Allah tarafında ama sende bunları araştır faydasını görürsün belki
------------- DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
Mesaj Tarihi: 11 May 2011 Saat 13:50
evet rahatlamak lazım sürekli bu tarz konulara baka baka strese giriyorum en güzeli umursamamak öyle diyorum ama gelin görünki elde olmuyor başka konulara eğilmem lazım teşekkür ederim DEVRİMKUZEY
|
Mesajı Yazan: nurcan
Mesaj Tarihi: 11 May 2011 Saat 14:03
Allahım isteyen herkese er yada geç bir yavru nasip eder canım o yüzden sen kendini üzüp sıkıntıya sokma bence herşeyin bir zamanı oluyor o geleceği zamanı bilir merak etme böyle düşünürsen rahat olursan çok daha kolay olur herşey inan..
|
Mesaj Tarihi: 11 May 2011 Saat 14:10
evet nurcan hanım kendime hep telkinde bulunuyorum aslında bu tarz sitelere girerek daha çok kaptırıyorum gibi geliyor girmesemmi acaba
|
Mesajı Yazan: MaRaL
Mesaj Tarihi: 11 May 2011 Saat 14:19
spor yada ba$ka bi ugra$ bulabilirsen kendine kilon varsa zayiflamaya çali$ yada kas yap :)
aklini ba$ka $eylerle doldurursan belki çocuk du$unmeye sira gelmez ama sorun var demek için çok erken dr a gitsen bakmaz sana, 1 seneden sonra ara$tiriolar sorun varmi diye
------------- ">
http://lilypie.com">
|
Mesaj Tarihi: 11 May 2011 Saat 14:23
evet maral hanım 1 seneden sonra bakılıyormuş zayıfım spor yapmayı düşünmedim hiç yada sitede bu konulara hiç bakmamam gerekecek
|
Mesaj Tarihi: 11 May 2011 Saat 14:33
orasini bilemem sokaga çikincada hamile kadin ve bebek gorebilrisiniz çocugu aklindan çiakrmak kendini di$ardaki hayattan souytlamak deildir bence sanal yada reel heryerde var çoluk çocuk :)
ya$inizi bilmiyorum ama eminim çok deildir :) aceleniz yokdur yani Kuran okuyabilirsiniz hayirlisini dileyerek, mealinide okuyun yaradan ol deyince oluyo insan oglu
ne biliyim valla ben stres ya$amadim nasil atlatacaksiniz bilmiorum yada dr a gidin, 1 sendir bekliyoz deyin :) gerekli testler yapilir temiz çikinca rahatlarsiniz
------------- ">
|
Mesaj Tarihi: 11 May 2011 Saat 15:51
26 yaşındayım ben maral hanım aceleden de değilde çok istememden dolayı sanırım herzaman herşeyin hayırlısını diliyorum tek dileğim hep bu olmuştur dediğiniz doğru heryerde çoluk çocuk görüyorum :) kafamdan atmaya karar verdim
|
Mesajı Yazan: beria
Mesaj Tarihi: 11 May 2011 Saat 16:04
amaaaannn.. yaş 26, bir çocuk olacak, sonra o biraz büyüyecek ona kardeş olacak aman Allahım çok geç kaldım, derhal çocuğum olmalı...
yada, sosyal baskı ah yavruum kaç yıllık evlisin çocuk var mı..gel de öl...sana ne, size ne...
gel de strese girme... ama hepsi boş... boş çünkü o geleceği zamanı biliyor, içinizdeki yumurtaların hangisi sizin çocuğunuz olacaksa o sırasını bekliyor, acele etmek, yada artık istemiyorum demek boş, olacaksa oluyor...yazılmıştır değiştirilmez, hiçbir şeyde değilse de bu konuda kaderci olmak lazım...
kaderci olunursa stres ortadan kalkıyor, stres ortadan kalkarsa hormonlar dengeye ulaşıyor ve gebelik daha da kolaylaşıyor...
öncelikle yumurtlama döneminizi tesbit edin, sonra beyninizi o dönem çok aktif tutun hormonlar zirve yapmalı.. sonrasını inancınız ne ise onun gücüne bırakın... hem şuna da inanmalısınız, tıp oldukça ilerledi, sorunlar tesbit edilip artık halledilebiliyor, bence tıbba bile gerek kalmayacak....
zayıfım dediniz, hormonlarınız düzgün çalışıyor mu acaba baktırdınız mı...bu iş ilk etapda hormon işi çünkü...
muhabbetle...
------------- hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
|
Mesaj Tarihi: 11 May 2011 Saat 16:08
yok daha henüz doktora gitmedim 2 yıllık evliyim 6 aydır çocuk istiyoruz olmazsa doktora gideceğim ama 1 sene dolmadan bakmıyorlarmış
|
Mesaj Tarihi: 11 May 2011 Saat 16:20
brl Yazdı:
yok daha henüz doktora gitmedim 2 yıllık evliyim 6 aydır çocuk istiyoruz olmazsa doktora gideceğim ama 1 sene dolmadan bakmıyorlarmış
|
eğer çocuk istiyorsanız bir doktora gidin, kan değerlerinizi görün, folik asit başlayın, doktora çocuğum olmuyor diye değil, çocuk istiyorum diye hazırlık için gidin, belki enfeksiyonunuz falan var...bu işlerinizi kolaylaştırır, tetanoz aşınız var mı, taksoplazma falan bi baktırın...bir doktorunuz olsun, internet her zaman doğru kaynak değildir...
ne baktırıyorduk unuttum ya...yaşlandık...:(
|
Mesaj Tarihi: 11 May 2011 Saat 16:28
bu ayda bekleyeceğim olmazsa giderim bakalım doktorlar 1 sene dolmadan bakacaklarmı
|
Mesaj Tarihi: 11 May 2011 Saat 17:52
1 yil deyin sizde ispat istemiolardir herhalde :)
------------- ">
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 00:44
   nasıldı bir laf vardı, karşındakinin anladığı kadardır anlattığın mıydı...
ya çocuğum olmuyo diye doktora gitmek şu aşamada saçma zaten, siz hamilelik öncesi durumunuzu bilmiyorsunuz ki daha...üç ay önce folik asit başlamalısınız, demirinize baktırmalısınız.. ne bilim olmadı kadir beye sorun...
enfeksiyonunuz varsa tedavi olmalısınız üzerinden biraz süre geçmeli sonra hamile kalmalısınız... akşam yat sabah zırt hamile ondan sonra uğraş dur yok mantardı yok demir deposu boşdu yok folik asit eksikliğiydi...
neyse Allah yolunuzu açık etsin umarım bu kez anlatabilmişimdir ne demek istediğimi... yalanla işe başlanır mı yahu...
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 09:13
bana arkadaşım bir sene beklemen lazım deyince bende gitmedim çok istiyorum ama kendiliğinden olsun istiyorum daha öncede yakın zamanda doktora gitmiştim jinekolojiye çok şükür enfeksiyon tarzı bir sıkıntım yoktu.tetkikler yapıldı ama dediğiniz gibi çocuk için daha gitmedim ben ister istemez bilinçaltı doktora gitmeyi engelliyorum sanırım bir doktor fobim var özelikle jinekolojiyle :(
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 09:39
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 09:44
ben hamilelik öncesi folik asit alınacağını bilmiyordum dediğim gibi kendiliğinden olsun istiyorum olsun ondan sonra doktora gideyim
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 09:50
folik asit bebek tutunsun diye galiba bende bilmiyrumki :) neyse sen git dr una, beni topa tutarlar sana dr agitme dersem
------------- ">
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 09:53
neden topa tutsunlarki :) işte fobim var gidecem bir sürü tahlil kontrol doktorda strese giriyorum elimde olmadan bu takmalarım kat be kat artıyor ne güzel insanların bazen kazara oluyor ya benimde kazara olsa ne güzel olurdu
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 09:59
kazara olmasi için senin bebek istememen lazim :)
niye topa tutarlar ; himm dr dan iyimi biliyon derler o kadar yil okuyup, ara$tirip en iyisini buluyolar insan için senin $ahsi fikrini kendine sakla derler
------------- ">
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 10:07
ne güzel beriada araştırmış çok iyi biliyor artık insanlar okuyarak az çok birşeyleri biliyor bazı doktorlar var nasıl doktor olmuş dersin öyleleride var teşekkür ederim maral fikirlerin benim için önemli berianında öyle
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 10:33
haklısın maral senin annen, benim anam hiç biri gitmedi, bu dediklerimden haberleri bile yok, ama bak sen kansızsın, ben de bi'şeyim...yani dertliyiz...
Allah razı olsun bu yaşa getirdiler, çocuk büyütmek zor görüyoruz işte, de bu mantık en iyi bizim gibi nesiller doğurur bize düşense bizden daha iyilerini meydana getirmek, aksi takdirde zarardayız...
sen kansız olduğun için senin çocuğunda da sıkıntılar baş gösterecek, bu dua değil kader, iki kere iki dört gibi...her sebebin bir sonucu var...
bizim analarımız folik asit mi kullanmış değil mi, bizim analarımız yıkıcı şeyler de kullanmamış, yapay besin bilmemişler, radyasyon ağı bilmemişler, yokmuş çünkü, bugün bir çok sunni yıkım var öyleyse desteklemek gerek, lütfen çok kısır düşünmeyelim, biliyorum düşünce eksenimizin etrafı çelik zırhlarla sarılı kırmak çok zor ama ince bir delik açıp sızdırabiliriz, kadın olmak bunu gerektirir...
ezberi bozalım, bilinçli yaşama geçelim, yada ezberim iyidir değişiklik beni bozar diyen kendi yolunda gitsin ancak yolunun ne olduğunu bilerek...
muhabbetle...
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 10:33
rica ederim canim bu i$in tibbi yönÜnü pek bilmem tek bildigim stresin kesinlikle çok etkisi oldugu
------------- ">
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 10:39
brl Yazdı:
neden topa tutsunlarki :) işte fobim var gidecem bir sürü tahlil kontrol doktorda strese giriyorum elimde olmadan bu takmalarım kat be kat artıyor ne güzel insanların bazen kazara oluyor ya benimde kazara olsa ne güzel olurdu
|
jinekoloji itici bir yer sonuna kadar katılıyorum, hele ben ne acılar çektim o kapılarda... ancak senin bebek öncesi yaptıracğın testler, bir bilemedin iki tüp kan, bir de kıymetli idrarından orta bir numuneyle hallolur...
yine de söyleyeyim, herkesin doğrusu kendine....ancak her yolun kendince sonucu vardır, sonuçla karşılaşılınca gelinen yoldan kaynaklandığı unutulmamalı....
tabi bana konuşmak kolay da, sosyal güvence olmayınca bu işler çok zor, onu da iyi bilirim...
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 10:40
beria çok haklısın
evet maral stres her şeye neden malesef
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 10:42
brl Yazdı:
ne güzel beriada araştırmış çok iyi biliyor artık insanlar okuyarak az çok birşeyleri biliyor bazı doktorlar var nasıl doktor olmuş dersin öyleleride var teşekkür ederim maral fikirlerin benim için önemli berianında öyle
|
çok iyi bilmiyorum beril, bilsem sana şunu şunu şu nedenle yaptır derdim, kadir beye bir sor dedim o nedenle...ama biraz ön hazırlık gerektiğini biliyorum...
hepimizin fikirleri bizim daha iyiye ulaşmamız için bir basamak, ne demişler
FORUMA İNANMA, FORUMSUZ KALMA.... 
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 10:45
bende yeni evlendiğimde jinekologla muhattap olmuştum neler yaşadım yazsam hikaye olur o korku hala var üstümde biliyorum şu anda testler için kan tahlili isterler ama ben o korkuyu anlatamam ama eğer çok istiyorsam ve olmuyorsa mutlaka gidecem 1 sene sonraya ertelememde kendi fobimi ertelemek başka bişi değil
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 10:46
aslında bir senede değil son 6 ay
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 10:46
kadir bey sitedeki doktorunuz ama o çocuk doktoru değilmi
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 10:49
beria kadir bey çocuk dr u kiz ne soaracak ona beril
oteki yazina sonra cevap vericem vakdim yok beril sen sorma kadir beye :) ben sana netden sorabilecvegin dr bulurum ama onlarda test olmadan bi$ey diyemezki
------------- ">
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 10:50
tamam maral teşekkür ederim sana senin iki çocuğun var sanırım maşallah allah bağışlasın yavrularını sana
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 12:06
evet beril bi kizim bi oglum var saol canim , aminn cumlemizinkini in$alalh sanada nasip olucak in$ yeterki stresden uzak dur
------------- ">
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 14:28
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 17:19
MaRaL Yazdı:
beria kadir bey çocuk dr u kiz ne soaracak ona beril
oteki yazina sonra cevap vericem vakdim yok beril sen sorma kadir beye :) ben sana netden sorabilecvegin dr bulurum ama onlarda test olmadan bi$ey diyemezki
|
siz çocuk olmuyor meselesine taktığınız için kadir beyi önermem abes kaçtı, oysa;
hamilelikde folik asit kullanmanın nedenini en yi kadir bey bilir...
annedeki demir eksikliğinin çocukta ne tür sorunlar açacağını en iyi kadir bey bilir....
hamilelikte enfeksiyon tedavisinin, çocuğa nasıl bir etkisi olacağını en iyi kadir bey bilir....
taksoplazma falan da demiş olmalıyım, o konuya da en iyi kadir bey açıklık getirir...
ben yazdığım yazıları bu yönden yazıyorum ben daha berilin bebeği olmadığını kabullenmedim, berilin ihmali var sadece...
ama siz beni anlamak istediğiniz yerden anlıyorsunuz...
okeyyy???
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 18:14
beria vazgeçtim sana cevap vermiycem bu kaadar hararetlenme ben bi$ey demedimki kendi fikrimi soyledim kansizligin genetik oldugunu da senden duyyorum çocugu adam gibi beslersen bi$ey olmaz
daha farkli yazacakdim ama ugra$miycam kisa kesmek en iyisi
ben berilin bebegi olmuyo demedim ayrica
------------- ">
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 18:21
o dediklerinin kadir bey bilir ama onun alani deil ayda bi konu açilio $ikayet bolumune dr beye çocuk sorusu srun diye dr bey çocuk dogdukkdan sonra ilgilendigini de defalarca yazdi
------------- ">
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 18:35
kansızlık genetik miymiş...  ben de senden duydum...o akdeniz anemisi falan olmasın....
yazılanlardan böyle sonuçlar çıkıyorsa hakkaten yazmayalım yawf....
sende kansızlık varsa, tedavi olmadınsa, ki bende de kansızlık var, anemi diyelim yada demir eksikliği...çocukta sorunlar çıkar, çocuk da kansız olur başka...  
yada hamilelikde sorun çıkabilir...ne biliim tansiyon sorunu mu beslenme eksikliği sorunu mu tam bilmiyom ki sana şu desem...
ama bu ciddi bir sorun ki demir ilacını dayıyorlar adama...
burası forum ortamı maralım, biri bir konu açar, bilen bildiğini yazar, herkes bildiğinin heyecanındadır...yada hararetle yazar...
ama herkesin bildiği kendinedir...
forum kuralları gereği hakaret edilmez, kişiliğe dokunulmaz...
saygı duyarız yani...
seni temin ederim, farklı bir ortamda fikirlerimizi dile getiriyor olsak, aynı şeyleri söylediğimiz gerçeğiyle karşılaşırdık... gel gör ki kelimeler kısır, yazılanlar, kişinin anladığı kadar.... destekleyici ifadeler olmayınca...
muhabbetle efendim konu benim için de bitmiştir...beril bakar başının çaresine....
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 18:43
beril test yaptinmi ?
------------- ">
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 18:46
beril çıktı eşi kıskanç olduğu için evden giremiyormuş yarın girer sanırım..
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 18:48
te$ekkurler canim sabaha yazar o zaman , testinide yapmi$ olur:) hayirlisi olur in$allah
------------- ">
|
Mesaj Tarihi: 12 May 2011 Saat 18:51
evet sabaha yazar umarım hamile dir üzülmez..
|
Mesaj Tarihi: 13 May 2011 Saat 10:30
malesef size iyi haber vermek isterdim  sabah baktım hiçbirşey yok eşimde bana kızdı kendini yine kaptırdın üzme takma anlaştık bu konulara takılmayacağım doktorada gitmeyeceğiz şimdi çünkü öncelikle kendimi bu psiolojiden uzaklaştırmam gerekli eşimde dedi daha yeni evliyiz gençsinde takmadığın zaman bir bakmışsın gelmiş meleğimiz dedi
|
|