Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

laranjit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30354
Tarih: 01 Eyl 2025 Saat 07:47

Konu: laranjit
Mesajı Yazan: selege
Konu: laranjit
Mesaj Tarihi: 14 May 2011 Saat 12:04
iyi günler kadir bey nasılsınız? 15 aylık kızım grip,öksürük ardından kulak kızarması ile 3 gündür ceftinex antibiyotik tedavisi görüyordu.Gece birden köpek havlaması kalınlıgında öksürük sık nefes almalar başladı. Dr laranjit teşhisi koydu onadron iğne yapıldı.Soguk hava verilmesi gerekiyormuş.Benim anlamadığım antibiyotik kullanırken neden bu hastalık ortaya çıkar.Hocam sizden ricam laranjit hakkında bilgi ve evde tedavi amaçlı neler yapabilirim,ballı limon bu hastalıgada iyi gelirmi? Fikrinize ihtiyacımız var saygılar... Bu arada hocam antibiyotiğe devam edelimmi ne dersiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: selege
Mesaj Tarihi: 14 May 2011 Saat 12:33
kadir bey laranjit için dr soguk hava makinası önerdi?Bu makina evde kullandıgımız hava nemlendiricilerinden farklı birşeymi almaya gerek varmı sizce?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 May 2011 Saat 10:06
Antibiyotik kullanılır iken "Akut larenjit" pekala olabilir, zira VİRÜTİK tir.. Virüslere antibiyotikler etkili değildir. Eskiden, larenjit yapan bakteriel bir ajan vardı, ActHİB aşılarının karma aşılarına ( beşli aşılar) ilavesi ile artık bu bakteri ile olan ( Hemophilius Influenzae)  cinsi görmüyoruz.. Soğuk buhar alt solunum yolu hadiselerinde (Astım, bronşit gibi) iyi gelir, sakın sıcak su buharına da sokmayın, çocuk fenalıklar geçirir, en iyisi sarıp-sarmalayıp, soğuk havaya çıkarmaktır. Bunun için alete gerek yok, yazın olabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat