Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yemek seçme ve ilaç içmeme

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30400
Tarih: 12 Ağu 2025 Saat 01:45

Konu: yemek seçme ve ilaç içmeme
Mesajı Yazan: ousta
Konu: yemek seçme ve ilaç içmeme
Mesaj Tarihi: 17 May 2011 Saat 12:09
Merhaba Nilçin hanım,size öncelikle kızımdan bahsedeceğim,kızım4,5 yaşında ve aşırı yemek seçen çocuk yediği şeyleri madde madde yazsam inanın çok çok azdır fakat bu iştahsızlık olarak anlaşılmasın sevdiklerini gayet iyi yiyiyor.Bu yemek seçmeyle alakalı mı bilmiyorum ilaç içmiyor veya vitamin olsun ağız yoluyla hiç ilaç almıyor zorla vermeye kalktığımızda püskürtüyor güçlü elimizden ilacı alıyor ve heryer ilaç oluyor ama o içmiyor.Hastalıklarımızda hastalandığından daha çok ilacı nasıl içireceğimi düşünüyorum.Genelde fitil ya da iğne onlara da tepkisi oluyor ama tutarak falan yapıyoruz.Çocuk doktorumuz bu işi bir pedagogla halledebileceğimizi söyledi,ben sizden beni yönlendirmenizi istiyorum ayrıca teknik olarak yapabileceğim bir yaklaşım söyleyebilir misiniz bana.Yemek konusunda sebze ya da bakliyat olsun annecim ne zaman yiyeceksin bu yemekleri dediğimde büyüdüğümde diyor sen artık büyüdün yavrum diyorum oradan da kıvırıcak bişey buluyor.Durumumuz böyle Nilçin hanım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim İstanbul da biryere de getirebilirim normalde Tekirdağ dayız ama,eğer çözülebilir bir sorunsa bunun tedavisinin süresi ne olur acaba tahmini olarak soruyorum.İyi günler,Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 18 May 2011 Saat 21:13
Merhabalar,
Öncelikle tam kızınızı ve sizden tam bilgi almadan belki belirtmeliyim ki yanlış ifadeler olabilir ama zaten bunun için bir uzmanın sizi ve kızınızı görüp değerlendirmesi daha doğru olur. Kızınız bunları şımarıklık olarak ya da sizin dikkatinizi çekmek için de yapıyor olabilir. Eğer beğenmediği bir yemek olduğunda onun sevdiği yemekleri yapıyorsanız bu tutuma alışmış olabilir. İstanbul'da üniversite hastenelerinin çocuk psikiyatri kliniklerine başvurabilirsiniz. Süresi tam olarak belli değildir. Sevgiler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat