Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sünizit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30494
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 02:47

Konu: sünizit
Mesajı Yazan: durucan
Konu: sünizit
Mesaj Tarihi: 23 May 2011 Saat 00:12
iyi günler doktor bey...
3.5 yaşında kızım var. 1-1.5 ay önce 3 kez yüksek ateşle başlayan grip geçirdik. dediğiniz gibi ilaç vemedim. yanlız öksürük bir azalıp bir çoğalarak (genellikle çoğalarak-özellikle geceleri... bir iki kez burnundan yeşil sümük gelerek) devam edince doktora götürdüm. çocuk doktoru yoktu. göğüs hastalıkları uzmanına gösterdim.
alerjik riniti olduğunu, bunun burun tıkanıklağı yaptığı için durumun sünizite dönüştüğünü ve bununda geniz akıntısı yaratarak öksürüğe neden olduğunu söyledi. ciğerleri temiz dedi. zinnat, aerius ve otrivine sprey verdi. aerius ile otrivini kullandım ama antibiyotiği vermedim. size danışmadan.vermeli miyim?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 May 2011 Saat 11:18
Grip geçirmiş, hastalığı sonuna geldikçe, "sugibi" olan burun akıntısı, nce beyaz, "jöle" kıvamına sonra "bally" kıvamına gelerek iyileşir, kesinlikle antibiyotik gerekmez.  Aerius, "kronik astım ilacı" ama günümüzün modası olduğundan herkeze veriliyor.. Tek bir hastama bile vermedim..

Mesaj Tarihi: 23 May 2011 Saat 12:11
ilginiz için teşekkürler.. öksürük tekrar 1 ay önceki en şiddetli haline döndü. yine geniz akıntısı, öksürük ve ardından kusma (yapışkan bir balgam)
---yenimi başlıyor yoksa devamı mı  (1 - 1.5 aydır bitmiyor öksürük. )
----sinüzitse tedavisi nedir acaba?
---alerji şurubunu vermeyeyim mi? ne yapacağımı şaşırdım.
----grip şiddetini arttırrak devam eder mi? 
----alerjik rinit teşhisi yanlışmıdır?
---dışarıda özellikle rüzgarlıysa hapşırıyor  3 -4 kez alerji midir?
şimdiden teşekkürler. iyiki varsınız...

Mesaj Tarihi: 24 May 2011 Saat 09:25
1- Allerji ilaçları akıntıyı daha da koyulaştırır.
2- Sinüzit için, İliadin PED DAMLA YETERLİDİR.
3-Havalar ısınıyor, artık Grip sizi çok rahatsız etmez.
4- Alerjik rinit ( mevsimden dolayı) olabilir. Allerjik rinitte, arazlar sadece dışarı çıkıldığında değil, evde de devam eder.
5- Görmeden kesin bir şey söyleyemem..

Mesaj Tarihi: 24 May 2011 Saat 23:44
çok saolun  dr bey
-- dr. alerjik rinit dedi (yanlış teşhis etme olasılığı varmı acaba yaşı ileri olan tecrübeli bir göğüs hastalıkları doktoruydu) evde de  hapşırdığı oluyor ve öksürük sanki grip öksürüğü değil gibiConfused bana çocuğu kbb'ye götürme onlar bu işi pek bilmiyor dedi. sakın öksürük ilacı verme dedi. (sizi tanıdıkça kimseye güvenmez oldum)  
----aerius verdi. siz kronik astım ilacı demişsiniz. (yanlış ilaç mı?)
--- zyrtec mi versem acaba. alerjik rinit ise bu ilaçları ne kadar kullanmak lazım.?
---- alerjik rinitse ve ilaç vermezsem sonucu ne olur?
sabrınız için ve emeğiniz için çooook teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 25 May 2011 Saat 10:56
Bu yaşta hiçbir hastam böyle bir tedavi görmüyor.. İlaç firmaları bana inanmadığım ilaçları sattıramazlar.

Mesaj Tarihi: 25 May 2011 Saat 12:38

1.5 aydır ilaç vermedim. öksürük bir türlü bitmedi 4 gün aerius kullandım onuda kestim. peki hocam öksürük ne kadar daha sürecek.. ne kadar sürerse korkmam  lazım. 1.5 aydır geniz akıntısı nedeniyle hep öksürüyor.ne zaman müdahale etmem gerekir.

Mesaj Tarihi: 25 May 2011 Saat 16:33
Kötü bir durumda ateşi çıkar.

Mesaj Tarihi: 03 Haz 2011 Saat 21:52
---- tatile gitmeden öncede sormuştum hala aynı şikayetimiz devam ediyor. 2 ay oldu belkide geçti kızım hala öksürüyor. bazen azalıyor. ama bazende (bugün yine) öyle bir şiddetleniyorki kriz şeklinde nereyse hiç durmadan. nefes bile almıyor diyebilirim. ne yapacağımı şaşırdım. gripten dolayı desem değil başka sıkıntısı yok bazen burnu tıkanıyor iliadin kullanıyorum  ve sonrada serum fizyolojik. özellikle koşunca, terleyince çok öksürüyor. geniz akıntısı şeklinde . kriz gibi oluncada balgam şeffaf çıkarıyor. benical verdim bugün o bile kesmedi. ne yapsam nereye götürsem. çok üzülüyorum.
--- birde kafama takılan bir soru. size çok güveniyorum sorunun cevabı benim için çok önemli.
size göre alerji diye birşey hiç yokmu   ya   da    var da bu   kadar çok çocuğa  teşhiş koymalarına mı    karşısınız. eğer alerji varsa ve ben müdahale etmiyorsam ne olur başımıza büyük işler açılırmı??? 
---- eeğer alerji değilse bu öksürük ne zaman bitecek, nasıl engel olacağım. bal,limon azaltsa da kökten çözmüyor, bitmiyor kabusumuz oldu...
çok teşekkürler...

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 10:50
Allerji de;  hapşırmalar, su gibi burun akıntısı olur.. Astım, bronşit gibi durumlarda solunum sıkıntısı öksürükten daha ön planda olur. Hastalar rahat nefes alır, sıkıntılı verir. Bunlara Astım tedavisi uygulanır.. Uzun süren öksürükler, genellikle, ateşsiz başlayan viral enfeksiyonlardır. Yani tablo çok farklıdır. Bu tip öksürükler, daha ziyade ilk defa toplum içine giren, okula, kreşe başlayan çocuklarda görülür, 2 kış devam eder. Yoksa, "Allerji yoktur" gibi bir şey söylemiyorum.. Vardırda, günümüzdeki doktorların iddia ettikleri  gibi "-her çocukta vardır-"  deyip, onlar gibi; her öksürene, kortizonlu sprey, astım ilacı vermiyorum..  

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2011 Saat 19:10
çok teşekkürler. yine içimi rahatlattınız.
dün akşamüstü başlayan şiddetli öksürük kriz halinde gece 2'ye kadar sürünce ve geniz akıntısını yutup defalarca kusunca acile götürdüm. neredeyse hiç susmadan öksürdü. doktor (2 aydır öksürüyor deyince) ve muayene edince bğazları tahriş olmuş faranjit dedi viral bir enfeksiyon bu kadar sürmüş, şimdi yeni bir hastalık başlamış dedi. ateşi yok diye ant. vermedi. alerjiye benzemiyor dedi. bu öksürük daha değişik boğmaca tarzı alerji öksürüğü değil dedi.(bize açıklamak için) ciğerler tem,iz dedi. actidem, zatiden, göğse viks sür dedi ve andorex verdi bir süre kullan (alerji değil ama şurup biraz rahatlatsın dedi)  eğer bunlarda öküsürüğü  kesmezse1 hafta 10 günde çokda telaşlanıyorsan bir çocuk göğüs uzmanına götürün dedi.
yanlız kızımın (3.5 yaşında) bugün öğleden sonra ateşi çıktı. şu anda ateşi var..tekrar götürsem mi*ilaçları kullanmalımıyım...iyiki varsınız.

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2011 Saat 10:38
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_topics.asp?FID=109&title=grip-soguk-alginligi-oksuruk - http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_topics.asp?FID=109&title=grip-soguk-alginligi-oksuruk

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat