Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kabızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30504
Tarih: 08 Kas 2025 Saat 16:48

Konu: kabızlık
Mesajı Yazan: menekşe
Konu: kabızlık
Mesaj Tarihi: 23 May 2011 Saat 17:12
merhaba doktor bey. benim 3,5 yaşında bir kızım var. 15 gün önce kakam geldi diyerek tuvalete oturdu ancak ıkınırken terler boşaldı ve ağlayarak kalkmak istedi. kakasını yapamadı. aynı günün akşamı tekrar aynı şey oldu ve 4 gün sonunda ancak kakasını yapabildi. ağlayarak altına yaptı. kakası katıydı. onu izleyen 4-5 gün sabahları duphalac verdim, yediklerine de biraz dikkat ettim.  her gün kakasını yaptı ama tuvalete oturmayı reedediyor. duphalacı bıraktık. her kakası geldiğinde ağlamaklı bir şekilde 5-10 dk. evin içinde dolaşıyor zorlanarak kakasını altına yapıyor. acıyor mu dediğim de acımıyor diyor. neden tuvalete yapmıyorsun dediğimde öyle yapmak zor oluyor diyor. kakasını her gün yapıyor ama baya katı yapıyor. hatta bazen kakasında kan görüyorum. bir ara yine kabız olmuştu. poposunda çatlak var diye doktor madecasol ve anestol pomat sürün demişti. geceleri yine uykudayken içine doğru onu da sürüyorum ama 15 gündür durum aynı doktora götümeli miyim? psikolojisi mi bozuldu, tekrar nasıl tuvalete alıştıracağım? teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 May 2011 Saat 09:48
Poposuna sürdüğünüz kremlerin popo içindeki yaraya hiçbir hayrı olmaz. Özel marpucu ile deliğin içine sıkmanız lazım.. Zaten gereksiz, kendiliğinden düzelir. Sırf ilaç yazmış olmak için yazılmış ilaç. Kabızlık ile ilgili eski mailleri okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat