Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

asetik asit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30542
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 16:25

Konu: asetik asit
Mesajı Yazan: cerenimo01
Konu: asetik asit
Mesaj Tarihi: 25 May 2011 Saat 23:24
merhaba doktor bey.4 yaşında kızım 4 ocakta geniz ameliyatı olmuştu ve her iki kulağına da tüp takılmıştı.sizin eski yeni maillerinizi okuyorum.ve hep 13 aylıktan itibaren limon zencefil bal(bu kış 5,5 kilo balı bitirdi böylelikle)cold mix.otrivin ve serum fiz.
neyse hocam yine işitme kaybı oluştu kbb doktoruna götürüdk.sol tüp boşta.sağ tüp tıkanmış.5 gün asetik asit damlatıp tüpün açılması sağlanacakmış.sonra 15 gün sonra tekrar gidicez.sizce kullanmalımıyım?sadece otrivin yeterlimi?şimdiden teşekkürler .saygılarımla hocam

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 May 2011 Saat 20:08
Eğer çocuğun hiçbir şikayeti yoksa, yapılacak en iyi iş, o tüpleri aldırmaktır..

Mesaj Tarihi: 31 May 2011 Saat 23:34
doktor bey hoşgeldiniz.tatilde olduğunuz için cevap yazamadığınız için ben asetik asiti kullanmak zorunda kaldım tüpün açılması için.pzrtesi salı kbb kontrole gidicez.çocukta yine sıvı birikimi olmuş.odyo ve timp.sonuçlarına göre.40 desibelin üstündeki sesleri duyuyormuş :(
bakalım hocam bide özellikle gündüz veya gece yattıktan sonra öksürük başladı bu gece 3.gece olacak.belirli bir süre ara ara öksürük.hemen limonlu bal.viks.sürüyoruz.bide dışarı çıkarıyoruz hava aldırıp 5-10 dakika iyi geliyor.ama daha ne kadar sürer bilemiyorum.krup olabilirmi acaba merak ettim hocam.çocuk doktoruna götürmelimiyim

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2011 Saat 10:00
Krup zaten; "-3 gece hastalığı-" dır..  Bundan sonrası normal, sıradan bir Grip gibi seyreder. Kulak işini bilmiyorum.. Bu damlalarla kulak zarının arka tarafına (tüp yolu ile)  bir mikrop kaptırırsanız, durum çok kötü olur.

Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 23:12
doktor bey kızımın öksürüğü geçmedi.kuru bir öksürük.çocuk doktoruna götürdük.ciğerlerine inmemiş dedi.kuru öksürük olduğu için levopront öksürük şurubu günde 3 kez verdik.fakat öksürük sanki daha da şiddetlendi.bunun yanında limon bal zencefil göğse viks devam ettiğimiz halde.levoprontu kesmelimiyim?teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 03 Haz 2011 Saat 10:11

Ben öksürük şuruplarının hiçbirini kullanmam.. Öksürük sizin düşmanınız değil, dostunuz. Keserseniz, mikroplar akciğerleri istila eder.

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2011 Saat 22:22
sayın doktor bey
25 temmuz 2007 doğumlu kızım var.33 haftalık doğmuştu.1 hafta küvözde kalmıştı.geceleri horlaması 2 yaşından itibaren hep oldu.kalitesiz uyku sık uyanma sürekli burun tıkanıklığı geniz akıntısı vs.hep sizin tavsiyelerinizi uygulayarak bu seneye geldi.bu sene kreşe başladı ve 3 aylık kbb dr.kontrolleri sonucu geniz ameliyatı oldu 2 kulağına da tüp takıldı 4 ocak 2011de.1 ay kadar rahtaladı.kreşe gittiği için yine üst solunum yolu enf.geçirdi akabinde orta kulak iltihabı .2 ayda bir kbb dr.kontrole gittik.odyo ve timp.sürekli yapıldı.yine sıvı birikimi yine 4o desibel üstü sesleri işitiyor çıktı.en son sol kulaktaki tüp boşta sağ tüp tıkanmıştı.asetik asit damlattık açsın diye açmamış.serum fiz.sürekli damlatıyoruz.limon zencefil bal okula da gönderiyorum sürekli yiyor.siz önceki mesajınızda tüpü çıkarmanız en iyisi demiştiniz.kbb dr.çıkaracak ama çocuk muayeneden korkmasın diye çıkarmadı.bide 27 haziranda tekrar gelin son kontrolleri yapalım eğer durum değişmezse anestezi altında tüpleri çıkarıp yeniden tüp takacak ve geniz etini de kontrol edeceğini söyledi.bu arada denize gitmeniz iyi olur durum değişebili de dedi.
şimdi sevgili hocam çok uzun oldu size sürekli yazıyorum ama ayrı ayrı yerlerde durumu açıklayabilmek için uzun oldu.size sorum tekrar ameliyata ne dersiniz?deniz iyi gelirmi?edirnede yaşıyorum ama istanbulda kbb.doktoru tavsiye edermisiniz?eğer ameliyat olmazsa kulak zarı çökmesi olabileceğini söyledi ben neden hemen tekrarladı yine ameliyat olmalımı yine böyle sonuçlanırsa olmazsa nolur sorularım üzerine.
neyse uzatmayayım cevabınız bekliyorum doktor bey.şimdiden zamanınızı ayırdığınız için teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 13 Haz 2011 Saat 11:03
Gördüğünüz gibi, ameliyata rağmen bir türlü rahat edemediniz. Zira buradaki sebep, çocukların, okula başladıkları ilk 2 sene çok hasta olmaları. Geniz eti veya bademciklerin  alınması, tüp takılması, çocuğun hasta olmasını önlemez. Prof. Dr. Mehmet Ali Şehitoğlu'nu bulun. Telf: 0(216) 411 34 35

Mesaj Tarihi: 14 Haz 2011 Saat 10:50
çok teşekkürler doktor bey.size sonsuz güveniyorum.hemen doktor beye randevu alıp sonucu size bildiricem.saygılarımla.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat