Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

3. bakıcı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30699
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 08:50

Konu: 3. bakıcı
Mesajı Yazan: nhlrd
Konu: 3. bakıcı
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2011 Saat 09:47
Dr.Nilçin Hanım  merhabalar,

oğlum 28 aylık ve bu hafta 3. bakıcı başlayacak oğlumu bakmaya, diğer 2 bakıcıdan da memnunduk aslında fakat gitmek zorunda kaldılar, kreş için erken olduğunu düşündüğümüz için kreşe başlatmadık.bizim ev bahçeli ve oğlum sokakta çocuklarla oyun oynamaya  başladı, onu okulla şuan için sınırlamak istemedik.
bakıcı ile beraber babanne de evde oğlumun başında duruyor, yani hep 2 kişi baktılar oğluma ve bu yüzden oğlum babanneye çok düşkün, bakıcıların evden bir birey olmadıklarını  ve bakıcı gidince benim işten geleceğimi bildiği ve bunu dile getirdiği için bakıcılarına hiç bağlanmadığını anlıyoruz.

fakat yinede eve bir yabancı gelecek ve artık aklı erdiği için yadırgaması çok doğal.1 hafta kadar babanne, eski bakıcı ve yeni bakıcı bir arada bulunacaklar
ayrıca oğlum henüz tuvalet eğitimini kazanmadı, bu süreci nasıl atlatabiliriz, yardımcı olur musunuz ?

-------------
gülücüklü günler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2011 Saat 21:45
Merhabalar,
Tabii yadırgaması çok normal olur biz yetişkinler bile bazen değişikliklere karşı tolerans gösteremiyoruz. Burada babaanne nasıl olsa yanında olacağı için sorun olmayacaktır. Yaz döneminde bahçede olduğu için çok kolay, lazımlığı ya da adaptörü tuvalette tutarak çiş ve kakasını buraya yapması sağlanmalı, sizi de görsün ya da sevdiği oyuncağını tuvalete oturtun, oğlunuz oturduğunda ve yaptığında onu ödüllendirin. İlk zamanlar 10-15 gün kazalar olabilir ama cezalandırmadan ve inatlaşmadan bunları anlatarak ve ödüllendirerek aşabilirsiniz. Sevgiler...

Mesajı Yazan: nhlrd
Mesaj Tarihi: 15 Haz 2011 Saat 01:02
çok teşekkür ederim  Smile
sevgiler

-------------
gülücüklü günler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat