Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İshal&Ateş- Ne yapmalıyım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30856
Tarih: 03 Eki 2025 Saat 12:44

Konu: İshal&Ateş- Ne yapmalıyım
Mesajı Yazan: erencan
Konu: İshal&Ateş- Ne yapmalıyım
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2011 Saat 21:08
Kadir Bey Merhaba,
 9 Aylık oğlum bir haftadır sümükümsü bazen katı gibi bazen ishal gibi bazen yeşil bazen içinde beyaz küçükküçük parçalar olan günde 5-7 kere kaka yapıyor. Tatile gitmeden once başladı tatil süresince böyleydi. Dün de uçak yolculuğu yaptık eve donduk gece ateşlendi. Ben sizin ateş ile ilgili yazınızı okumustum ama yinede panik olup fitil verdim. Sabah da ateşi gecmeyince doktora gittik. Bogazıda kızarıklık oldugını soyledi.ilaç olarakta carpol, peditus verdi. Ben peditusu sizin eski maillerinizden okudugum için vermedim. Ateş sonrasında da mide bulantısı ve kusma başladı.Bu durumda;
İshalin nedeni iyi yıkanmamış sebze meyve midir. Birde ben kaynamış su veriyorum oğluma artık kaynatmadan damacana sulardan veriyorum veya oğlum elini dışardaykende biryerlere sürüp sonra parmağını emiyor. Bu nedenlerden ishal veya sümükümsü kaka olabilirmi. Bunun için ilaç kullanmalımıyım.
Ateş için sizin yazınında ve eski maillerinizde bir ilaç vermden atlatilabileceğini anladım. Fitil veya carpol vermeme gerek yok sanırım.  Başka ateş için yapabileciğim birsey varmıdır. Havale gibi bir durumda ne yapılması gerekir acaba. 
Teşekkürler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2011 Saat 10:23
İshal; daima ishal yapıcı mikropların ağız yolu ile alınması sonucu olur. Bir nevi, "mikroskopik" kaka yemektir. Bu bakteriler ishal yapmazlar, vücut bunları dışarı atmak için "ishal" yapar. Mikropların gayesi vücuda yerleşmektir, niye dışarı çıkmak istesinler?? Bu sebeple, sakın ishal durdurucu ilaçlardan vermeyin, mikropların vücuda yerleşmelerini sağlarsınız. Ateş ve havale için, ilk sayfadaki "Yazarlar" bölümünden benim "Ateş ve Tedavisi" makalemi okuyun. En alt sırada..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat