Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Düştü ve dişi yerinden çıktı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Diş & Ağız
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30887
Tarih: 14 Kas 2025 Saat 12:50

Konu: Düştü ve dişi yerinden çıktı
Mesajı Yazan: kubrapasha
Konu: Düştü ve dişi yerinden çıktı
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2011 Saat 14:34
Hocam Merhaba,

Cumartesi günü 1 yaşındaki  kızım kötü bir kaza geçirdi hocam Cry  Ağzı açık bir şekilde düştü ve ön sağ dişini sehpaya çarptı. Direk dişini vurdu. Vurduğu yerde derin bir diş izi olduğu için anlayabildik. Bunun sonucunda üst ön dişlerinden sağdaki kökünden çıktı. Kısa bir süre kanadı ve sonra kanama durdu. 4 gün geçmesine rağmen halen şoku atlatamadık hocam. Çok üzgünüz. Bu saatten sonra yapacağımız bir şey yoksa bile sizden de görüş almak istedim hocam. Bu durumun ilerideki etkiisi ne olabilir ? Yeni dişleri tahminen kaç yaşında çıkar hocam. Yeni çıkacak dişlerine bir etkisi olur mu ? Diş sanırım damağına zarar vererek çıktı. Yara yavaş yavaş iyileşiyor. Keyfi çok yerinde. Düştükten bir 5 - 6 dk sonra gülmeye başladı. O bize moral verdi sanki. Bir diş hekimine sorduk, yeni çıkacak dişi yamuk çıkabilir dedi ?

Değerli görüşlerinizi bekliyorum hocam

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Haz 2011 Saat 10:33

Keşke düşer düşmez arasa idiniz. Bu şekilde çıkan dişler yerine konulabiliyor. Bunun için diş sinirlerinin ölmemesi gerekiyor. Düşen diş; ya bir parça süt içinde veya en iyisi ağız içinde muhafaza edilere diş hekimine gidilmelidir.. Bu saatten sonra diş hayatiyetini kaybettiği için yapacağınız bir şey yok.. Çıkacak olan "kalıcı diş" yamuk filan olmaz sallamış...   

Mesaj Tarihi: 22 Haz 2011 Saat 11:23
Şimdi daha da çok üzüldüm hocam Unhappy  Tekrar yerine konma gibi bir durumun olabileceği aklımının ucundan geçmedi. Doktorunu da aradık ama böyle birşeyden bahsetmedi bize. Keşke aynı gün sizinle iletişime geçse idim.

Peki hocam ne kadar süre içerisinde yetiştirmek lazım bu gibi bir durumda. Hassasiyetini kaybetmemesi için. Basit bir operasyon mu yoksa dikiş falan atılmayı gerektiren birşey mi hocam.

Tüm dişleri çıktıktan sonra düşen dişinini olmaması ne gibi bir sıkıntı çıkartır hocam

Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim...

Mesaj Tarihi: 23 Haz 2011 Saat 09:18
Aynı gün içinde olması yeterli. Mühim olan dişin açıkta kurumaması. Bu sebeple, diş hekimine gidene kadar "ağız içinde veya süt içinde" saklamanız gerekli. Dikiş filan gerekmiyor. Olmayan diş bir sakınca yaratmaz. Mesele "görünüm"...

Mesaj Tarihi: 23 Haz 2011 Saat 09:23
Hocam biraz internetten de araştırdım. O kısım boş olduğu için diğer dişler boş olan yere doğru kayar ve yeni çıkacak dişe yer kalmaz. Bunun için yer tutucu ile o alanın kapatılması lazım gibi bilgiler var. Kızım henüz 1 yaşında. Ne yapmam lazım . Yer tutucu koymak için çok küçük değilmi hocam

Mesaj Tarihi: 23 Haz 2011 Saat 09:45
Okuduklarınız, KALICI dişler için geçerli, SÜT DİŞLERİ için değil....Kökleri eriyen bir diş nasıl olurda arkadan gelen dişin yerini kaplar??

Mesaj Tarihi: 23 Haz 2011 Saat 10:00

Eğer düşen dişinin yanında çıkmış bir kalıcı diş olsa idi bölye bir durum olurdu. doğru mu anladım hocam ?

Üzüntüden okuduğum herşeyi kötüye yormaya başladım hocam.

Mesaj Tarihi: 23 Haz 2011 Saat 10:02
Bir kaç tane çocuk diş hekimi aradım hocam telefonda. Yaşınıda söylememe rağmen önce bir görmemiz lazım dediler. Yalnızca 1 tanesi o kadar küçük bir bebeğe yer tutucu takılmaz dedi hocam

Mesaj Tarihi: 24 Haz 2011 Saat 11:09
Çok acı, ama maalesef, herkez "-bir görelim-" peşinde... Ama 1 tane bile olsa, doğruyu söyleyenin çıkması iyi bir şey.. Dediğim gibi, "süt dişlerine" yer tutucu konmaz..

Mesaj Tarihi: 24 Haz 2011 Saat 11:36

Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim hocam  KizBebek

En azından kalıcı dişlerinde bir sıkıntı olmayacağını öğrenmek içimi rahatlattı.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat