hepatıt a aşısı-ateş-antıbıyotık
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30989
Tarih: 02 Eyl 2025 Saat 00:14
Konu: hepatıt a aşısı-ateş-antıbıyotık
Mesajı Yazan: efsunlu_bulutum
Konu: hepatıt a aşısı-ateş-antıbıyotık
Mesaj Tarihi: 06 Tem 2011 Saat 13:30
hocam kızım 2yaş 8 aylık,13.600 gr. (daha once havale gecırdı ve ates hassasıyetı var dendı) cmt günü muayeneye goturdum,sağlıklı ise hepatit a aşıssını yaptırmak ıcın,gıtmeden once aşı ile ilgili muhtemel tepkımelerı netten arastırdım.doktor muayenesını ıyı buldu ve aşı yaptı. fakat kızımın vucudu ardındaki iki gun boyunca normalden fazla sıcaktı ama ateşi hıc 38ı gecmemıstı,dun yanı aşının 3.günü (ki aşı danışma merkezi diye web adresınde 3.5. gunde ateş olabılır yazıyordu) ateşi birden 38.8 oldu ateş düşürücü (dolven) verdim 3 saat gecmeden tekrar 39 oldu,ateş düşürücü (calpol) verip hastaneye goturdum,direnci düşükken bir şey kapmış olabılır mı dıye,grıbal hıcbır belırtı yoktu,ıdrarda yanma,koku da yok,boğazın agrıyor mu dıyorum yok dıyor ama ateş esnasında boğazı çok ateşli oluyor. hastaneye gıttıgımızde ateş düsürücüyü alalı 1 saat olmasına ragmen atesı yukselmeye devam edıyordu (39,4). bekleyın dedıler orada dus aldırdım ve yarım saat sonrasında 38,5.a dustu. ama hastanedekı 3 saatın sonunda hala 38ın altına dusmemesıne ragmen hastaneden ayrıldık. o sırada doktor penısılın ıgne(koruyucu olacakmıs) ve agumentın 400 2x1 verdı. ama bogazında küçük kızarıklıklar var dedı. kucuk demesıne ragmen yuksek doz vermesıne anlam veremedım,ılk dozu soyledıgı gıbı ates dusurucu ıle verdım. ateş dusurucu olmamasına ragmen ateşi yukselmedı 12 saat boyunca. sadece penısılını yaptırmadım. yaptırmalı mıydım_? kan testı yapılmadı ama antıbıyotık ve dozu dogru bı teshıs mı sızce? bu yuksek dozda devam mı edeyım?aşıyla ılgılı bır sey degıldır ates degıl mı?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Tem 2011 Saat 10:09
İşin doğrusu; hiçbir şey yapmamaktı. Ateş ile uğraşmayın, benim bununla ilgili makalemi ve eski mailleri okuyun. Şimdiye kadar hiçbir hastamda HepatitA aşısı sonrası ateş olmadı...
|
|