Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

FERRİTİN

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31169
Tarih: 13 Eki 2025 Saat 00:57

Konu: FERRİTİN
Mesajı Yazan: ahsun
Konu: FERRİTİN
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2011 Saat 09:42
DR BEY 4 YAŞ 4 AYLIK ERKEK İKİZLERİMDEN BİRİ 16 KİLO 107 CM. SOĞUĞA DAYANIKSIZ OLDUĞU İÇİN TAHLİL YAPTIRDIK.

HGB : 12.4
HCT 35.4
TROMBOSİT 464
NETROFİL ORANI : 33.7
LENFOSİT ORANI : 53.2
VİTAMİN B12 : 949 PG/ML
IgE , total : 441.5 IU/ml
FERRİTİN : 8 NG/ML

Doktor i ferritinin alt sınırda olduğunu ferrum şurup kullanmamız gerektiğini, ayrıca allerjiye yatkınlığı olduğunu söyledi.
1- Sizce ne yapmalıyız?
2- IgE toatl değeri niye bu kadar yüksek , sorun nedier?
3- B12 niye bu kadar yüksek sorun nedir?

şİMDİDEN SONSUZ TEŞEKKÜRLER.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Tem 2011 Saat 10:05
Üşüyor diye , kan tahlili yaptırdınız.. Ne diyebilirimki, siz aranmışsınız. Hgb: 12.4 olduktan sonra gerisinin hiç önemi yoktur. Böyle bir çocuğa asla Demir ilacı vermem..  IgE sadece allerji durumlarında değil; parsak parazitlerinde, Sinüzitte, diş çürüğünde bile yükselir. Kuyuya taş attınız, işiniz yoksa, çıkaracağız diye uğraşıyorsunuz. Çocuğunuzda bir "arıza" yok, kurcalamayın..

Mesajı Yazan: ahsun
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2011 Saat 10:00
Peki hocam ferrum şurup versek bir zararı var mı? Verirsek 16 kg 4.5 yaş çocuğa ne kadar vermemiz azım. Çok iştahsız.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2011 Saat 10:31
Demir ilaçları da ilaçdır ve her ilacın bir yan tesiri vardır. İştahsız diye demir ilacını hiçbir hastama vermedim.Verecekseniz; getirisini-götürüsünü iyi yakip edin. Hakikaten gözle görünür bir biçimde iştahını açıyorsa, verebilirsiniz. Ama ateşli bir hastalık esnasında kesin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat