Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sık tekrarlayan boğaz enfeksiyonu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31258
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 19:52

Konu: sık tekrarlayan boğaz enfeksiyonu
Mesajı Yazan: acura
Konu: sık tekrarlayan boğaz enfeksiyonu
Mesaj Tarihi: 02 Ağu 2011 Saat 23:40
İyi günler doktor bey, eylülde 4 yaşını dolduracak olan kızım geçen eylülden bu yana en az 7 kere boğaz enfeksiyonu geçirdi. günlerce süren yüksek ateşi oluyordu. Hatta bir keresinde 3gün hastanede yattı sonra üniv. gönderdiler Sonunda anlaşıldı ki penisilin iğne vurulmadıkça iyileşmiyor. 5gün iğne 5gün penisilin şurubuyla tedavi oluyor. ateşi genelde çok dirençli oluyor. Hatta şuanda da hasta. Bir kaç kbb doktoru bademcikleri alınsın derken, çocuk doktorları aldırmayın diyor. Bir keresinde tahlil yapıldı beta pozitif çıktı. Sizin fikrinizi almak isterim. Ne tavsiye edersiniz. Acaba 21 günlük depo iğne vurulması mı, ameliyat olması mı, yoksa 1- 1,5ayda bir böyle 10 günlük penisilin tedavisi görmesi mi daha doğru olur? Bu sorunu kızımın gelişimine en az zarar verecek şekilde çözmek istiyoruz. İlginiz için şimdiden çok teşekkürler.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2011 Saat 09:47
Agrubu beta için StrepA testi değil boğaz kültürü yapılmıştı.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2011 Saat 11:35
Boğaz kültürleri bu hususta hiç güvenilir değildir. Nerede ise, %100 yalancı pozitiflik vardır. Zaten yaşı bu hastalık için uyumlu değil. Daha ziyade Gripal Enfeksiyonları andırıyor. Eğer bir daha böyle bir durum ile karşılaşır iseniz, StrepA testi ve kan sayımı yaptırın. Ben 30 yıldan beri hiç boğaz kültürü ile uğraşmıyorum. Ayrıca Boğaz kültürü ile üreyen ß- Hemolitik Streptokok'un A-Grubu olup olmadığı anlaşılmaz, ayrıca "Basitrasin" testi yapılması gereklidir. Buna mukabil, StrepA testi sadece A Grubu olduğunda "pozitif netice verir..

Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2011 Saat 11:44
Bizim için sorun bu sene kreşe başalayacak olması. siz okulda ilk iki sene sık hastalanır demiştiniz bizimki okula başlamadan zaten oldukça sık hastalanıyor. Bademciklerin alınmasımı faydalı alınmamasımı kararsızız. Malesef çocuk ve kbb doktorları farklı yorumlar yapıyor. Acaba 21 günlük depo iğne vurulması mı, ameliyat olması mı, yoksa 1- 1,5ayda bir böyle 10 günlük penisilin tedavisi görmesi mi daha doğru olur? bunuda yanıtlarsanız sevinirim. teşekkürler

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2011 Saat 12:17
Bademciklerin alınmasının hiçbir faydası olmaz, sizi kandırmaya çalışıyorlar. Zira boğazda bademciklerin durup durmaması, bakterilerin umurunda değildir, onlar bildiklerini uygularlar.. Bedemcikler birer lenf bezi olduklarından, hastalıklara direnç kazanmak da, alındıklarında daha zayıf gelişir. StrepA "pozitif" çıkmadıktan sonra Penisilin tedavisine yer yoktur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat