Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aspirin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31297
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 00:42

Konu: aspirin
Mesajı Yazan: efsunlu_bulutum
Konu: aspirin
Mesaj Tarihi: 07 Ağu 2011 Saat 21:13
hocam ateşli çocuga aspirin verilir mi? verilmez dıye bılıyorum ama verılmezse neden verılmez? bır de bı hastanenın hızmetıcı semıner slaytında doktorların bırbırı ıcın hazırladıkları slaytta bellı derecedekı ates ıcın aspırın verılır yazıyordu? hangısı dogru

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2011 Saat 10:02
Eskiden Asprin;  en çok kullanılan ateş düşürücü, nerede ise her derde deva bir ilaçdı.. Zaman içinde Parasetamol (Calpol, ParaNox, Tamol gibi) ilaçları çıktığında Aspirinden daha pahalı olmaları nedeni ile, Aspirin'in yerini alabilmesi için; Reye Sendromu yaptığı iddia edildi. Hayatında Reye sendromu görmemiş doktorlar bile bunu akıl süzgecinden geçirmeden, hemen kabullandiler ve Asprin "kötü ilaç" oldu. Zaten fabrika da Türkiye ye satılmıştı, yabancıların umurunda değildi. Gel zaman git zaman, İbuprofen grubu ateş düşürücüler piyasaya çıktı ve şimdide, Calpol (Parasetamol) aleyhinde konuşanlar çıkmaya başladı.. Asprin, ( trombosit fonksiyonlarını bozarak)  kanı sulandırdığı ve mide asitini arttırarak, Gastrit ve ülsere sebep olabileceği için pek kullanmıyoruz.. Bebeklerde yeni yeni kullanmaya başlayanlar var. Ben bekleyelim derim.

Mesajı Yazan: efsunlu_bulutum
Mesaj Tarihi: 08 Ağu 2011 Saat 10:29
teşekkür ederim hocam sağolun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat