Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kansız mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31569
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 04:50

Konu: Kansız mı?
Mesajı Yazan: yld
Konu: Kansız mı?
Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2011 Saat 11:16
  Hocam 6 yaşındki oğluma kan sayımı yaptırdık. Dr. kansız dedi ilaç verdi. ben de size danışmak istedim.  HGB: 11.8       MCV:72.6       MPV:7.3      LYM%:56.3     RDWR: 16.3   Sizce kullanayım mı? Ferrasanol verdi. Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yld
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2011 Saat 14:27
  Tekrar merhaba hocam, bugün sabah da 9 aylık oğlumun ellerinde kırmızı kabartılar gördüm. Sert ve çok az da uc var gibi. Ağzında farkettik sonra. Bacaklarında da isilik var. Yani bacaklarındaki farklı gibi.Zaten dn çok huzursuzdu gün boyu uyumadı gece de döndü durrdu hiç uyuyamadı. Hepsi isilik mi yoksa vitamin eksikliği falan mı hocam. Kilosu 10kg ve boyu da 74cm. Sabahleyin süte 4 bisküvi, yumurtanın sarısı biraz beyazı, bir tatlı kşığı peynir veriyorum. Öğlen süte meyve karıştırıyorum.Akşam bizim yediğimiz yemekten yanına da yoğurt veriyorum. Aralarda da emziriyorum. Kakası da sert ve rengi değişiyor hocam yanlış yaptığım bişeyler mi var. Teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eyl 2011 Saat 18:05
-6 yaşındaki oğlunuzda "kansızlık" YOK. Demir tedavisi gerekmez.
-9 aylıktaki lezyonlar, sinek ısırığı, Fenistil jel kaşıntısını alır.  2-3 haftada kaybolacaklar. Gelişmesi iyi, Süt miktarı 500ml. nin altına inmesin. 9. aydan evvel yumurtanın beyazından vermiyoruz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat