Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bcg

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Aşılar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31663
Tarih: 30 Eki 2025 Saat 15:47

Konu: bcg
Mesajı Yazan: rüzgar
Konu: bcg
Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2011 Saat 12:11
hocam 2.ayın sonunda verem aşısı ile birlikte başka aşılarda yapılıyormuş aynı gün değişik aşılar yapılmasının bir sakıncası var mıdır acaba?
bir de bir arkadaşıma doktoru çok sancısı olursa gaz için bir fitil önermiş pa... bunu kullanmak doğru mu acaba?
iyi çalışmalar....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2011 Saat 10:45
İlk sayfadaki aşı şemasına bakın. Gaz için ilaç yerine sırtına avuç içini az çukur yaparak (alkış yaptığımız kuvvette) vuruyoruz. Vurma yeri, bezinin üstü olacak, Akciğerler hizası değil.

Mesajı Yazan: rüzgar
Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2011 Saat 12:30
hocam 2.ayın sonunda karma aşı da yapılacağından verem aşısının 3.ayın sonunda yapılmasında bir sakınca var mıdır.sağlık ocağı 2.ayın sonunda hepsi yapılmalı diyor,bir yazıda da aşılar arasında 1 ay olmalı diye okumuştum.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 09:26
BCG aşısı, "antikor" oluşturmadığı için , diğer aşılarla arasında belirli bir zaman olmasına gerek yoktur. BCG ve (şimdi yapılmayan) Çiçek aşıları, hücresel bağışıklık sistemi ile çalışır. Bu sebeple, Verem teşhisi için kanda antikor bakılmaz(yoktur) , hücresel test olan PPD testi yapılır. BCG nin diğer aşılarla birlikte yapılmasınında bir zararı yoktur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat