beslenmemiz işkence
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31700
Tarih: 11 Eki 2025 Saat 23:27
Konu: beslenmemiz işkence
Mesajı Yazan: lilo
Konu: beslenmemiz işkence
Mesaj Tarihi: 25 Eyl 2011 Saat 10:59
Merhaba Hocam Kızım Gökçe 5 aylık oldu. Bu zamana kadar çok şükür hiç hastalığımız olmadı. Boy: 65 cm Kilo: 7700 gr. 3200 gr doğmuştu. Anne sütü olmadığı için apt..... mama ile besleniyor, günlük 1000-1100 ml arası içiyor, bunun yanında 50 ml meyve püresi yerse kendimi şanslı hissediyorum çünkü beslenmesi tam bir işkence mutlaka müzik eşliğinde sallanarak mama içiyor, ya da uykuda iken.Doktora söylediğimde, kilosunun 6 aylık bebekten fazla olduğunu, çok üstüne düştüğümüzü söyledi. Eşim de kızıma acıkma fırsatı vermediğimi düşünüyor. Hocam bende bir sorun mu var, psikiyatriste gidecek duruma geldim, sürekli onun beslenmesini düşünüyorum. Daha ucuz bir markanın mamasını bebe... denedim, onu daha istekli içti fakat benim içime sinmedi. gerçekten bütün mamaların içerikleri aynı mıdır hocam? Bir de eşim de ben de öğretmeniz, okulumuz 4000- 5000 kişilik, kızıma mikrop taşımaktan korkuyorum, acaba eşimle ikimiz grip aşısı olsak mı, gerçi daha önce hiç grip geçirmedim ama yine de kızım için korkuyorum.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2011 Saat 10:22
Ne diyeyim, 700 gram fazlası var. Evet, mamaların hepsi aynıdır, hepsi inek süt tozudur. Ben 4. aydan sonra mama tavsiye etmiyorum, süt veriyorum. Diğer gıdalarıda 6. aydan sonra. Eski maillerde bakın. Mikrop taşıma işine gelince, ben Doktor olarak onca hasta ile bire-bir temas ettiğim halde bulaştırmıyorumda, siz nasıl bulaştıracaksınız. Tek istisnası; eğer mikrop kapıp, "HASTA" olursanız, sizinle birlikte bende tehlikeli olabiliriz. Hasta olmadan bu mekanizma çalışmaz.
|
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2011 Saat 15:26
Çoook teşekkür ederim hocam. Ben hiç grip olmam o zaman aşı olmama da gerek yok. Ama alerjik rinit hastasıyım hem de ciddi boyutta, alerjik rinit bulaşıcı değildir dimi hocam?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2011 Saat 10:36
Değildir, ama inşallah teşhis doğrudur. Eğer Aralık veya Temmuz ayında bile allerjik rinit diyorlarsa, teşhis şüpheli.
|
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2011 Saat 14:54
yok hocam temmuz ve aralık aylarında hasta olmuyorum zaten.Eğer olursam teşhis ne olur bilemem Sonbahar ve ilkbahar sıkıntılı geçiyor. Once air, deloday ve nasonex kullanınca kısa süre içerisinde geçiyor hastalığım, gerçi doktora göre geçmiyor sadece baskı altına alınıyor.
|
|