Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yüksek ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31719
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 06:32

Konu: Yüksek ateş
Mesajı Yazan: senemsss
Konu: Yüksek ateş
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2011 Saat 16:27
Kadir Bey Merhaba,

Eylül geldi hastalıklarda geldi. 3,5 yaşında kızımın 2 gündür ateşi 40 dereceyi buldu. Kendini kötü hissetiği zamanlarda dolven ve calpol dünüşümlü olarak verdik. Ancak bugünde düşmeyince doktora gittik. Genelde gripleri sizin yöntemlerimiz ile atlatmaya çalışıyoruz fakat bu sefer ateşi düşüremedikçe korktuk açıkcası. Muayenede kulağında kızarıklık olduğunuda söylediler. Aslında novocef iğne yazacaklardı ama zaten hastanede çocuk çok yıpranınca sadece şurup olarak verseniz diye biraz ısrarcı oldum. Kan tahlilimizde yüksek çıkan değerler aşağıdaki gibi. 

C reaktif protein (CRP), Kantitatif* 2.74 0 - 0.50  mg/dl
Lökosit (WBC) 15.7 4.9 - 13.2 x10³/μL
Eritrosit dağılım genişliği (RDW-CV) 15.4 12.4 - 14.9 %

Ayrıca sudafed ve asist diye iki ilaç daha verildi. Antibiyotiği kullanıp diğer ilaçları kullanmayayım mı? Burun akıntısı ve öksürüğü de fazla yok. 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2011 Saat 09:44
hocam söylemeyi unutmuşum Antibiyotik şurup olarak'da zinnat 125 verildi.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eyl 2011 Saat 11:58
Tek başına Zinnat yeterli olur. WBC değeri yüksek, antibiyotik gerekli.

Mesaj Tarihi: 07 Eki 2011 Saat 18:33
Hocam tekrar Merhaba, 10 gün önce kızım ateşlenmişti ve WBC değeri yüksek çıkmıştı. Sizede yazmıştım. WBC'si yüksek antibiyotik gerekli demiştiniz. Diğer verilen ilaçları kullanmamıştım. Antibiyotiği Perşembe günü son kez verdim (dün) ancak bugün tekrar burnu akmaya başladı, hafif hafifde öksürük var. henüz ateş çıkmadı ancak bu gece çıkabilir. Hemen ballı limon ve sıvı içeceklere başladım ve burnunu açmak için önlemlerimi aldım.
Sorum şu; düne kadar antibiyotik kullandığımıza göre bugün itibari ile başlayan hastalık kesin virütikdir diyebilir miyiz? Yani şimdi doktoruna gitsem yine bir sürü ilaç dayayacağı için içimden gitmek gelmiyor. Tekrar tahlil yaptırmak gerekmez değil mi? aynen sizin grip tedaviniz ile devam edelim mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 10:01
Evet, kesin virütiktir. Görüyorumki, "eğitim" işe yaramış, çok sevindim. KizBebek Aynen devam.

Mesaj Tarihi: 08 Eki 2011 Saat 10:56
Hocam sayenizde, gerçekten bilinçli yaklaşmayı öğrettiniz. Teşşekür ederiz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat