bronko pönomoni
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31768
Tarih: 18 Eyl 2025 Saat 00:18
Konu: bronko pönomoni
Mesajı Yazan: sarca
Konu: bronko pönomoni
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2011 Saat 18:01
İyi günler doktor bey, 32 aylık yeğenime 3 ay içinde 2. kez bronko pönomoni teşhisi kondu. dün gece kulak ağrısı ile doktora gittik röntgen çekildi ve ciğerleri çok kötü zatüre olmuş dendi. clindan 2x200 mg iğne ve zinnat şurup, ayrıca asist şurup yazdılar. ateşi yok, ara ara öksürük oluyor ama sürekli değil. daha önce 1 aylıkken zatüre teşhisiyle hastanede yatmıştı annesi çok tedirgin her üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğinde ciğerlerine inecek korkusu yaşıyoruz. İlaçlar konusunda tereddüt ettik ama iğne ve ant.şuruba başladık. Asist için ne dersiniz verelim mi. Bu rahatsızlık kronikleşirmi? her gripte aynı döngü mü yaşanacak bilgi verirseniz memnun oluruz. sağolun.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2011 Saat 10:34
Ateş olmadan "Zatürre" olması çok enteresan. Bana kalırsa abartiyorlar. Bir kan sayımı yaptırın, lökosit(WBC) değerine bakın. Düşük ise, Grip geçiriyor, hiçbir ilaca gerek yok demektir. Yüksek çıkarsa, Zinnat şurup yeterlidir. Asist kullanmayın, "bronşlarda spazm" yapacağı için tablo ağırlaşır.
|
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2011 Saat 14:36
doktor bey, çok sık olmasa da özellikle sabahları dolu dolu öksürük oluyor. balgam sökücü bir şurup kullanmamız gerekir mi yoksa kendiliğinden geçmesini mi bekleyelim. asist ve sekrol e karşı olduğunuz biliyorum. balgam sökücü ilaç olarak ne önerirsiniz. yardımlarınız için sonsuz teşekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2011 Saat 09:36
Limolu bal, serum fiz. ve Coldmix en iyisidir.
|
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2011 Saat 13:17
doktor bey rahatsız ettiğim için affedin lütfen yiğenimin antibiyotik tedavisi bitti bu hafta ara verdiği kreşe başladı ancak üç gündür günde birer kere kusmuş bugünde kreşten aradılar ateş 38,5 olmuş. bunun önceki rahatsızlığıyla bir ilgisi var mıdır. bu durumda ne yapmalı tekrar ant. kullanmak istemiyoruz. genel durumu şu an için iyi, mide bulantısı ve ateş enfeksiyon belirtisi mi, ne dersiniz.
|
Mesaj Tarihi: 22 Eki 2011 Saat 10:33
Enfeksiyon belirtisidir ama, bakteriyelmi, viralmi, o mühim, zira viral olanlarda antibiyotik kullanmıyoruz. Bir kan sayımı yaptırıp, Lökosit(WBC) değerine bakın, düşük çıkarsa, viral demektir, antibiyotik gerekmez.
|
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2011 Saat 11:14
Doktor bey, yiğenim yine hasta tedavi sonrası bir hafta kreşe gitti dünden beri şiddetli öksürük şikayeti var. ateşi yok. doktora gittik bronşiolit dendi. clasid, sekrol, ventolin, otrivin başlandı, bunlar bitincede çok sık hastalandığı için bir ay singulais ve aerius sanırım alerji ilaçları kullanacakmışız. bütün bu hastalıklar kreşte ilk yılı olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyoruz ama çok fazla antb. alıyor, önlem almayınca ciğerlerine iniyormuş. alerji ilaçları için ne dersiniz sizin fikriniz çok önemli. teşekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2011 Saat 10:52
Dön dolaş, hep aynı mevzuları konuşuyoruz. Şu kadarını söyleyeyim, hiçbir hastam bu tarz tedavi görmüyor. Nerede ise, memleketteki bütün çocuklar "Astım" tedavisi alacak. Bu tedavileri çocuklarınıza uyguluyorsunuz, ondan sonrada acilen hastaneye yetiştirdik, "hava" verdiler diye şikayet ediyorsunuz. Eski mailleri okuyun, bu tuzaklara düşmeyin.
|
|