Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

göz içindeki kılcal damarlar

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31778
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 13:03

Konu: göz içindeki kılcal damarlar
Mesajı Yazan: haydibebek
Konu: göz içindeki kılcal damarlar
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2011 Saat 12:04
mb kadir bey,kızım 13 ay 11 günlük oldu,hareketlendi iyice.yeni yeni yürüyor tabi kafa çarpmaları düşmeleri kalkmaları eksik olmuyor.
tabi benim kygılarım da bitmiyor... gözünün içindeki kılcal damarlarda belirgin bir artış var.biryerde okumuştum kafa travmalrında retina da yırtılma olabiliyormuş.hemşire bir arkadaşım gözünde kanlanma  varsa ordan da anlaşılabilir,gözüne bak  demişti,bu ne kadar doğru,boşuna mı kaygılanıyorum.
göz içindeki kılcal damarlrın artış sebebi ne olabilir?çok saolun...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2011 Saat 12:06
dün kkafasının üst  kısmını (bıngıldak kısmını)yemek msasının sivri kısmına vurdu ve çok ağladı. gözündeki damarlar da artınca korktum açıkçası...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2011 Saat 09:33
Sizin gördüğünüz, "retina" değil, sklera dediğimiz gözün akı. Retina göz boşluğunun arkasındadır, ancak özel alet ile bakılarak görülebilir. Gördükleriniz, "iplik" tarzında ince kan damarları ise önemli değil, bir "alan" tarzında "yama gibi" bir kanamalı bölge varsa önemlidir.

Mesaj Tarihi: 04 Eki 2011 Saat 10:30
teşekkürler.yama gibi değil iplik iplik,peki bu damarların artış sebebi nedir?

Mesaj Tarihi: 18 Eki 2011 Saat 16:31
bugün farkettim de sol gözünde bu tarife benzer yama şeklinde sanki,resim çekip yollasam değerlendirir misiniz?

Mesajı Yazan: Kevser
Mesaj Tarihi: 18 Eki 2011 Saat 16:38
Kadir Beye resim çekip yollasam değerlendirir misiniz? demek yerine resmi hemen eklerseniz hem siz hem de Kadir Bey zamandan kazanmış olursunuz ...

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2011 Saat 10:24
Evet, görmeden yorum yapmak bazen hatalı olabilir. Annenin tarifi ile benim gözümde canlandırdığım farklı olabilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat