ballı limon
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32054
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 23:01
Konu: ballı limon
Mesajı Yazan: aysegnc
Konu: ballı limon
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2011 Saat 00:32
Sayın hocam, kızım 13ay 10günlük. Birkaç gündür burnu akıyordu sizin yönteminizle üstesinden geldik fakat bugün sabah kalktığında burnu tıkalıydı ve balgamlı öksürüyordu ballı limon vermeye devam ediyorum fakat bugün arkadaşım beni uyardı bal çocuğa zararlı diye? kafamı karıştırdı açıkcası? ben birde bitkisel ballı bir karışım var tavsiye üzerine onu kullanıyordum (bitkisel olduğu için zararı olmaz diye düşünerek) kullanmayı bırakayımmı ve kullanmak ne kadar doğru? Bebeğe kaç aydan itibaren bal verilmemeli biraz araştırdım 6aya kadar kesinlikle verilmesin 2yaşa kadarda verilmemsini tavsiye ediyoruz diye yazıyordu? Kafam çok karıştı lütfen yardım edin. birde kızıma kahvaltı yaptıramıyorum peynir yumurta reddediyor bende kahvaltıda bebelac ballı irmikli mama veriyorum öğlen akşam çorba veriyorum. yemek konusunda çok seçici davranıyor bunu nasıl aşabiliriz? kilosu 9500gr boyu 76cm.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2011 Saat 10:26
Çok anlattım. Bal zararlı değil, sadece bazı ballarda zararlı maddeler var. Eski maillere bakın. Birde yazarlar bölümünde, bununla ilgili makalem var.
|
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2011 Saat 10:50
hocam kızımın öksürüğü arttı ve burun akıntısı şefaffdan sarıya döndü evde Brycanyl vardı onu vereyimmi?
|
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2011 Saat 10:54
Bricanyl'i; Astım gibi broşlarda "spasm" olduğu durumlarda veriyoruz. Bricanyl, öksürük veya nezle şurubu değildir. Spasm gevşeticidir.
|
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2011 Saat 10:59
Bu ilacı bize öksürük surubu diye verdiler ne biçim doktor bunlar ben anlamıyorum. Hocam bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bizde birde Sekrol ve benical var ve aferin bunlarıda soğuk algınlığı için vermişlerdi bunlardamı yanlış hocam ben bunları kaldırıp atayım o zaman?
|
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2011 Saat 10:04
Hiçbir "soğuk algınlığı" ilacını kullanmayın. Hele Aferin; 160mg. Parasetamol ihtiva eder, Calpol veya ParaNox gibi ilaçlerle beraber verirseniz, Parasetamol zehirlenmesi olur.
|
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2011 Saat 22:16
hocam kızımın burun tıkanıklığı ve öksürü çok arttı nefes alıp vermekte zorlanıyor . Dün doktora götürdük (sağlık ocağına), balgam göğsüne inmiş bronşit olma yönüne hızla ilerliyor boğazlarıda çok kızarmış dedi. Agumentin ve brıcanyl ver ateşide çıkarsa calpol ver dedi. Eczaneden agunemtin yerine amoklavin verdiler. Çok çaresiz durumdayım ne yapmalıyım??????????????
|
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2011 Saat 10:04
Ateşi olmayan bir çocuğa antibiyotik verilmesi anlamsız. Öksürüğünün artması, vücudun mücadele ettiğini gösterir. Sakın öksürüğü kesecek bir ilaç vermeyin. Hastalık göğüsüne inse idi, çok tüksek ateşi olurdu. Bronşlarda "spazm" oldu ise, buna antibiyotik değil, Bricanyl yardımcı olur. Eğer çocuk rahat nefes alıyor, verirken sıkıntı duyuyor ve "ıslık "gibi sesler çıkarıyors, Bricanyl başlayın. Sakın öksürük veya nezle ilacı vermeyin.
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2011 Saat 10:08
hocam gene ben. kızıma sizin önerdiğiniz gibi 2gün sadece bricanyl verdim rahatlar gibi oldu bende daha vermedim ama geçmedi. burun tıkanıklığı tonimer sonrasinda otri bebeyle çekiyorum, ballı limon ve cold mix devam ediyoruz bir iyi bir kötü bu güne kadar geldik fakat 2gecedir hiç uyku uyumuyoruz uyurken kendini ordan oraya atiyor ve bu sabah saat 6sa kustu şu anda çok az ateşi var 37.1 ve giderek artıyor gibi hiç hali yok kuckta durmayan kızım şu an size yazarken kucağımda sızdı kaldı ve gene kustu doktora gitsek bir sürü ilaç ve antbiyotik ne yapmam lazım???????????????????????????
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2011 Saat 11:53
Görmeden bu durum için bir yorumda bulunmam zor. Hiç olmazsa, bir kan sayımı olsa idi, WBC değerine bakarak bir yorumda bulunabilirdim. Nezlenin sonuna gelmiş olabilirsiniz ve akıntı koyulaşmış olduğundan böyle bulgularda olabilir. Tabii,38 üstü ateş olması pek hayra alamet değildir, Kan sayımı mutlaka gerekir.
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2011 Saat 15:33
WBC 7,3 10^3/mm^3 10 - 26 RBC 3,93 10^6/mm^3 4,00 - 6,20 HGB 8,9 g/dl 13,5 - 19,5 HCT 28,3 % 44 - 64 MCV 72 um^3 100 - 112 MCH 22,5 pg 30 - 38 MCHC 31,4 g/dl 32 - 36 RDW-CV 14,3 % 11 - 16 PLT 311 10^3/mm^3 200 - 400 MPV 8,6 um^3 6 - 11 PDW 13,3 % 11 - 18 PCT 0,27 % 0,15 - 5 NEU% 62,6 % 0 - 99,9 NEU# 4,57 6 - 26 LYMPH% 22,4 % 0 - 99,9 LYMPH#  1,63 2 - 11 MON% [H] 12,8 % 2,0 - 10,0 MON# 0,93 0,4 - 3,1 EOS% 1,5 % 0 - 5,0 EOS# 0,11 0 - 0,85 BAS% 0,7 % 0 - 99,9 BAS# 0,05 0 - 0,20 ALY% 0,9 % 0 - 2,0 ALY# 0,07 0 - 0,20 LIC% 0,8 % 0 - 2,0 LIC# 0,06 0 - 0,20
|
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2011 Saat 15:44
hocam kızım tekrar kusunca dayanamadık doktora götürdük. sadece sırtını dinledi ve boğazlarına bakarak grip geçiriyor antibiyotiğe gerek yok dedi Eksofed şurup sabah akşam 1çay kaşığı, Perebron sabah akşam 1tatlı kaşığı ve kusması için Metpamid sadece 1defa 1çay kaşığından daha az ver dedi kusması durmazsa getir serum takmak zorunda kalabiliriz dedi. Bal ve ıhlamur verme alerjiktir öksürüğünü arttırır bol bol ılık su içir dedi, birde bol limonlu şehriye çorbası içir dedi. bu sonuçları daha görmedi sigorta doktoruna gitmişdik. bu arada eve geldikten sonra tekrar kustu. hiç bir şey yemek istemiyor. baygın baygın yatıyor arada bir uyanıyor emiyor ve emerken tekrar sızıp kalıyor. Hocam kızımın ilk nezlesi ve grip geçirmesi değil fakat bu defa bu halsizliği sadece uyumak istemesi ve hiçbirşey yememesi beni çok endişelendiriyor. ne yapmam gerekiyor bu ilaçları kullanayımmı siz ne tavsiye edersiniz???????????? bu arada ateşi 37,5 koltuk altından ölçtük
|
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2011 Saat 11:05
Hocam kızım dün akşam ateşi 38.5 e kadar çıktı saat 20.00de Calpol verdim ve biraz kendine gelir gibi oldu kalktı biraz güldü oynadı fakat uykusunda gene çok huzursuzdu. gece saat 12de uyandıgında alev alev yanıyordu bende Paranox fitil verdim. Biraz rahatladı şu an gene hafif ateşi var burnu tıkalı balgamlı öksürüyor ve birşey yerken midesi bulanıyor yemekten veya mamadan bir iki kaşık aldıktan sonra başlıyor öğürmeye su teklif ediyorum reddediyor içmiyor ve kakası sıvı ishal değil ama hardal rengi ve sıvı yapıyor. İlaçları vermedim bulantı ilacı dışında (tekrar kusar serum takmak zorunda kalınır endişesi ile). bu çocuğa benmi bakamıyorum neden bu kadar çok hastalanıyor anlamıyorum o kadar da dikkat ediyorum???? Hocam doktorlara güvenemez oldum iyiki varsınız..........
|
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2011 Saat 13:02
Ağır bir Grip geçiriyor. WBC değeri çok düşük, LYM oaranı çok yüksek birde MON değerinin yüksek olması gene viral bir hastalık olan," Enfeksiyöz Mononükleoz " düşündürüyor.Eğer bu hastalık ise, ateşi 1 hafta sürer, tedavisi yoktur, kendiliğinden geçer. Bu kan değerlerini doktorunuz gördümü? HGB düşük, anemi olabilir, enfeksiyon sonucuda düşmüş olabilir, hastalık geçtikten sonra, tekrar baktırın, gene düşük çıkarsa, Demir tedavisi gerekebilir.
|
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2011 Saat 22:39
Yok hocam doktorumuza gösteremedik daha. Zaten bizim önceki kan sayımımızda kanı düşük çıkmıştı kızım ferrum fort kullanıyoruz fakat kızım çok rahatsızlandığı için bir zaman ara verdik sabah akşam 9damla kullanıyoruz. Bugün kızım düne nazaran çok daha iyiydi elhamdülillah. O zaman ilaçları kullanmıyorum????? Hocam kesin tanı koymak için ne tür tahlil yaptıralım ne öneririsiniz???
|
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2011 Saat 15:10
"Mono test" yaptırabilirsiniz, Enfeksiyöz Mononükleoz olup olmadığını göstermede faydalıdır.
|
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2011 Saat 00:06
hocam bizleri yalnız bırakmadığınız için sonsuz teşekkürler iyiki varsınız...... yukarıdaki tahlilden 20gün sonra tekrar kanına baktırdık ve sonuçlar wbc 9,5 hgb 9,8 hct29,9 mvc71 mch 23 rdw-cv 16,3 neu 2,2 diğer değerler normal olduğu için yazmadım. bu sonuca göre bizi hematoloji bölümüne gönderdiler kanı sürekli düşük bu normal değil diye hematoloji doktoruda bu tahlilleri istedi protrombin zamanı 13,5 %ptz 77,7 ınr 1,13 aptt 33,3 bu değerler iyi cocuk 18ayını doldurana kadar sabah akşam ferro sanol 10damla kullan sonra tekrar bakalım dedi kızım şu an 15aylık o ağır grip geçirdiği zamandan beri kızıma hiçbir şey yediremiyorum önceden dikkatini dağıtınca herşeyden zorda olsa yiyordu fakat şimdi sadece anne sütü alıyor ve elinde abur cubur çubuk kraker, havuç ve meyve yemek kesinlikle reddediyor sadece günde 2defa yarım kase yayla çorbası et vs ne mümkün. ne yapıcağımı şaşırdım çok da ısrar etmek istemiyorum fakat gelişiminide etkiler diye çok korkuyorum sizce ne yapmalıyım hocam tekrardan teşekkür ediyorum iyiki varsınız iyiki bizleri yalnız bırakmadınız......
|
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2011 Saat 02:39
Bu yas icin normal alt sinir: 9.5g/dl dir. Ama et yemedigi icin bu degerle bile demir vermenizde bir sakinca olmaz. Bu kadar basit bir durum icin bile Hematologa gondermeleri acinacak durumda olduklarini gosteriyor.
|
|