Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tuvaletını soylemeyi bıraktı :((

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32097
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 04:10

Konu: tuvaletını soylemeyi bıraktı :((
Mesajı Yazan: Pinar T
Konu: tuvaletını soylemeyi bıraktı :((
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2011 Saat 15:31
Merhabalar,

kızım 20 aylıkken bezını cıkarmak ıstedı ve tum sınyallerı verdıgı ıcın wc egıtımıne basladık..2 ayda tamamen bıtmıstı yanı cısını kakasını soyluyor ve ıhtıyacı geldıgınde tutabılıyordu..hatta parkta oynarken cısını soyluyor eve cıkıp gerı parka donuyorduk..gecelerı baslamamıstık ama bezlıyordum..hersey cok guzelken bır anda cısını soylemeyı tamamen bıraktı..sadece kakasını soyluyor..cısını altına bırakıyor..herhangı bır olay vs..yasamadık..kızımla ben ılgılenıyorum hıc ayrı kalmadık..gıbı olumsuzluklarda yok..sebebını anlayamadım..1 aydır boyle devam edıyor..sabrım kalmadı gıbı...bu işi cok sabırla halletmeme ragmen son 1 ayda cok yıprandık..2 defa cok fazla kızıp bagırdım (aslında baska problemlerın bırıkımı o anda kızıma patladı) cok pısman oldum ama gec olmustu artık
sıze danısmak ıstedıgım;

nasıl bır yol ızlemelıyım?
tekrar bezlemeye baslasam ılerde sorun olurmu acaba?

ayrıca , soylemeyı bıraktıgından berı cesıtlı yontemler denedım..ödul vermek ,onure etmek vs..ama pek ıse yapamadı..hala soylemıyor..

sımdıden tesekkurler...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2011 Saat 15:33
bu arada kızım suanda 23 aylık

Mesaj Tarihi: 13 Kas 2011 Saat 12:46
Merhaba Nilçin Hn,

sorumla ilgili geri dönüşünüzü bekliyorum..
bu arada kızım artık tuvalete oturmak bıle ıstemıyor..
cevabınızı acilen bekliyorum..tskler

Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2012 Saat 23:40
Merhaba, tamamen tuvaletini söylerken bir anda bırakmasının altında psikolojik bir sorun olmadığını söylüyorsunuz peki bu dönemde idrar yolu ile ilgili bir sorun yaşadıysa bunula ilgili yanmadan dolayı bırakmış olabilir. Biz genelde çiş ve kaka eğitimi hallolduğunda gecede bezin çıkarılmasını isteriz. Çünkü çocuğun kafası karışabilir. Tuvalete oturmak istemiyorsa lazımlık ya da adaptör kullanılabilir. Kızmak cezalandırmak maalesef olumsuz olarak bize geri döner, sakin kalmak zor biliyorum fakat altına kaçırdığında nötr bir yüzle çocuğu da işin içine katarak temizleyin. Böylece hiç birşey yokmuş gibi de davranamaz. Bir çizelge hazırlayın kuru kaldığı anlar ya da çişini söylediği anlrda yıldız verin gün sonunda yıldızlara göre ödüllendirin. En sevdiği etkinliği birlikte yapın. Kolay gelsin.

Mesajı Yazan: TUGRAM
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2012 Saat 16:09
Merhabalar,
Oğlum 3 ay sonra 3 yaşını dolduracak. 2 ay önce kakasını söylemeye başlamıştı. Ancak son 15 gündür bu durumu bıraktı ve yine bezine yapıyor. Çişini söylemediği için bezini bağlamaya devam etmiştim.
Çalışan bir anneyim ve bazı mecburiyetlerden dolayı oğlum anneanne, babaanne ve kreş olmak üzere 3 ayrı yerde bakılıyor. Bu durum beni son derece üzsede, bu konuda gerçekten çaresiz kalıyorum. İnanın gece rüyalarımda oğlumu kime bırakmıştım diye arayışlara giriyorum. Ve bu durumun onun psikolojisini bozduğunu düşünüyorum. (Benimki kesin bozuldu da) Kakasını söylemeyi bırakmasındaki etken bu bakıcı değişiklikleri olabilir mi?.. Bezden kurtulmak için ne yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2012 Saat 21:33
Merhaba,
Kakasını tutmak ve kontrol etmek için uygun bir yaş, fakat bazı psikolojik gerginlikler ya da değişiklikler çocuğun hayatında gerilemeler yaşatabilir. Bakıcı değişikliği, gece bezin bağlanması ya da evde açık gezerken dışarı çıkarken bezlenmesi gibi kafasının karışması da etkendir.
Sevgiler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat