Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geniz eti

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32136
Tarih: 01 Kas 2025 Saat 01:28

Konu: geniz eti
Mesajı Yazan: merwe
Konu: geniz eti
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2011 Saat 21:15
merhaba kadir hocam
3 yaşındaki oğlum 1ay öncesinde bademcik enfeksiyonu geçirdiğinde muayene eden doktor ağzının hep böyle açık olup olmadığını sordu,evet ağzı hep açıktı hep akardı,iyileştikten sonra bi kbb görsün geniz eti büyük gibi dedi.iyileştik bugün kbbye gittik,geniz eti+bademcik büyük ve bunlara ek olarak orta kulakta sıvı birikimi ve işitme kaybına rastladık.
eski mailleri okuyorum sadece iliadin yeter demişsiniz,öyle yapıcaz ama yine her koşulda size danışmadan edemiyorum bütün bunlar birbirine bağlımıdır,yani kulakta sıvı birikimi boşalırsa geniz etide hallolurmu? hangi durumlarda ameliyat öneriliyor? çünkü oğlumun bu şikayetleri yeni değil 1 yılı aşkın süredir var horlama,ağız açıklığı vs.ama bunları şimdi geniz etine bağlıyoruz?sizin yorumlarınız benim için çok önemli hocam,yarın bigün ameliyat derler,tüp derler,malum ortalık şarlatan dolu...

-------------

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Kas 2011 Saat 10:49
Geniz eti küçülürse, kulaktaki sıvı kaybolur. Kulaktaki sıvı orta kulakta devamlı salgılanan "göz yaşı" vasfında bir sıvıdır ve o bölgenin nemli kalmasını sağlar. Grip sonucu, bu bezelerin irileşmesi ile, Öztaki borusu kapanır ve bu sıvı akamayarak, orta kulakta birikir. Siz İliadin ile bu ödemi çözdüğünüzde, bu sıvı tekar oradan akar ve kulak kendini tamir eder. Bu kadar küçük bir çocukta bu ameliyatlar her zaman gerekmez. Bol serum fiz., gerektiğinde İliadin ile hallolmuyorsa, ameliyat düşünülebilir.   

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat