Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

akut larenjit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32170
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 07:20

Konu: akut larenjit
Mesajı Yazan: azyeb
Konu: akut larenjit
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2011 Saat 10:23
Merhaba Kadir Bey

Kızım grip geçiriyorken pazar günü öğleden sonra birden sesi kalınlaştı.Balgamdan dolayı öksürüğü var.Salı gecesi öksürürken kustu.Dün sabah kalktığında hem nefes almakta zorlanıyordu hemde havlar tarzda öksürmeye başladı.Dr.a götürdük hava verildi,decort ampul yaptı.Ama bu gece yine aynı tarzda öksürüğü devam etti.Nefes alıp verirken hırıltısı duyuluyor,zorlanıyor.Antibiyotik vermişti kullanmadım.

-Ateşi çıkarsa antibiyotiği kullanayım mı
-Decort ampulden sonra rahatlaması gerekmez mi
-Cold mix bu öksürükte kullanılır mı

Başka ne yapabilirim.Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2011 Saat 09:38
Decort; ampulün yarısından az yapıldı ise, tesirli olmaz. Zaten "3 gece hastalığı" dır, 2 gece geçirmişsiniz, bu gece sıkışırsanız, çocuğu sarıp-sarmalayın ve soğuk havaya çıkarın, anında açılır. Sıcak buhar çok kötü yapar, odası bile serin olmalıdır. Artık 5'li karmaların içindeki ; ActHİB aşısı sayesinde bakteriel olan tip görülmüyor, görülenlerin tamamı viral olduğundan antibiyotik gerekmez. ColdMix deneyebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2011 Saat 16:46
Merhaba Kadir Bey;

Decort ampulün tamamı yapılmış yarısı değil.Havlar tarzda öksürüğü geçti ama kızımın nefes alışında sıkıntı olduğu için bugün dr.a götürdüm.Kontrolden sonra ciğer rontgeni ve kan tahlili istedi.Ciğerleri temiz mi dedim,temiz dedi sonra sanki bilmiyorum der gibi yaptı.Tahlilleri niçin istediniz bir sorun mu var dedim,nefes alışı sıkıntılı ya bi bakalım dedi.Neyse tahlilleri yaptırmadım.2 tane ventolin hava,1 pulmicort hava ve oksijen verildi 20 dak.arayla.
Sormak istediğim böyle zor nefes alan hastalarınızda sizin tedaviniz ne oluyor.Sanırım siz hava vermiyorsunuz.Peki kızım hava verilmese idi nasıl rahat nefes alabilecekti.Ağlarken morarıyordu.

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2011 Saat 12:20
Decort bu yaş için yarım ampul uygun dozdur, neyse. Akut larenjitte, 3 gece geçtikten sonra geriye normal grip tablosu kalır. Eğer, Peditus, Actifed, Aferin gibi ilaçlardan verirseniz, çocuk hastanelik ve "havalık" olur. '82 den beri hiçbir hastamda bunlara gerek olmadı. Tabii, gerektiğinde hava( oksijen) verilmesi gereklidirde benim hastalarımda hiç  gerek olmadı. İnsanların hastalanmadan evvel mikrop saçtıkları DOĞRUdur.  

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2011 Saat 12:30
Sizi takip ettiğim için o ilaçların hiçbirini kullanmadım.Ama yinede kızım rahat nefes alamıyordu.Gerçi durum yine değişmiş değil.Ne yapacağımı şaşırdım.

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2011 Saat 13:10
Larenjitte hadise ses tellerindedir. Pulmicort ve Ventolin ise akciğer bronşları üzerine etkilidirler. Ya teşhis yanlış yada verilen ilaçlar yanlış.

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2011 Saat 01:43
Kızım dün o kadar zor nefes alıp veriyordu ki soluğu yine acilde aldık.Dr.hastaneye yatıralım dedi görür görmez kabul etmedim,o zaman biraz buhar verelim duruma göre yatırırız dedi.3 kere ventolin ve flixotide nebul karıştırıp verildi,sonra 10 dk.soğuk buhar verildi.Ciğerlerini dinledi tamam güzel temizlenmiş dedi.Bugünde aynı tedavi 1 kez uygulandı ama nefes alış verişi yine sıkıntılı.Bronşiolit tanısı koymuş.3 gündür buhar veriliyor ama düzelme olmuyor.Bu kadar çok buhar verilmesinin yan etkisi var mı?Rahat nefes alması için ne yapabilirim.Gecede rahat uyuyamıyor ve sanki horluyormuş gibi ses çıkarıyor.

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2011 Saat 10:16
Buharın bir zararı yok. Eğer Ventolin nebül ile rahatlama oldu ise, hadise ses tellerinde değil ( Larenjit değildi)  Akciğerlerde.

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 16:07
Dün kızımın nefes almakta oldukça güçlük çekmesi üzerine tekrar dr.gittik.Yine decort ampul ve soğuk buhar uygulandı.Kızım rahatladı ancak dr.hastaneye yatırmamızı söyledi.Bu böyle gelip gitmekle olacak iş değil,nefes borusunda ödem var,ses telleri iltihaplı çok önemli bir hastalık dedi.Antibiyotiği niye kullanmadınız ses tellerindeki iltihabı kuruturdu ve başka enfeksiyon kapmasını önler kullanın dedi.Bugün tekrar başka bir dr.gittik.Hastalıkta gerileme olmuş dedi.Bize Zimaks 1*1/2 , sudafen 2*1/2 (5gün),sekrol 3*1 verdi.önceki dr.un verdiği antibiyotiği kullanmadığım için eşim bunları kullanmakta ısrar ediyor.Ne yapmalıyım?

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 19:32
Decort yapıldıktan 8 saat sonra çocuk iyileşir. Eğer iyileşme olmaz ise, "Akut Larenjit" değil, başka bir hastalık var demektir. Ses tellerinde ödem yapan unsur, virüslerdir, onlara da antibiyotikler etki etmezler. Bakteriel olan tipini, ActHİB aşıları 5li karmaların içinde yapılmaya başlandığından beri görülmüyor. Hele ateşi yok ise, antibiyotiğin hiç yeri yok demektir. Tam garanti olmasını isterseniz, bir kan sayımı yaptırıp lökosit(WBC) değerine bakın, düşük ise antibiyotik gerekmez.

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2011 Saat 00:19
Kadir Bey kızım dün gece çok rahattı bu gece yine aynı sıkıntıları yaşıyoruz.Öksürüğü yok,soğuk havaya çıkınca ya da soğuk buhar verilince rahatlıyor,buhardan sonra yoğun balgamı oluyor biraz öksürüyor,aradan biraz zaman geçince yine nefes alış verişte sıkıntı yaşıyor,bu gece bana seslenmek istedi sesi çıkmadı,huzursuzlandı birden bire,sonra dışarı çıkardık rahatladı uyudu.Uyurken nefes alışı horluyor gibi.Şurupları kullandık bugün onlar rahatsız etmiş olabilir mi?Eğer larenjit değil ise bu ne olabilir?Bütün gittiğimiz dr.lar aynı teşhisi koyuyor.Tam 1 haftadır durumu değişmedi.

Mesajı Yazan: ısık
Mesaj Tarihi: 16 Kas 2011 Saat 08:26
Merhabalar Kadir bey 4,5 yasında bır oglum var  sureklı tekrarayan bır oksurugu basladı ana okuluna gıdınce doktora gıttıgımızde alerjıdenn kaynaklı dedıler ve aerıus,doxafin,zyrtec ısımlı ılacarı sırayla kullandık oksuruk gecmeyınce doktora gıdıyorduk her doktor farklı bır allerjı surubu verdı bırde son gıttıgımız doktor asıst balgam sokturucu verdı o gece sabaha kadar kustu ertesı gun ılacı kestık ama kusma devam ettı 3 gun sonra doktara tekrar gıttık ve kan tahlılı ıdrar tahlılı ıstedım sonuclara gore wbc:12,0
lym:5,8
mıd:3,3
tota ıge:138,9 ve tahlılın sonunda da 1-2 lökasit6-7 eritrosit ve ca okzalat krıstaleri goruldu yazıyor doktor kalsıyumun yuksek oldugunu soyledı ve bır ay dıkkat edın tekrar tahlıl yaptırın dedı pedıtus verdı aerıusa devam dedı kusmamız duzeldı ama sımdı cok oksuruyor sonradan farkettım pedıtusdan kaynakandıgını sımdı oksurugu ıcın ne yapmalıyım ne olur cok caresız kaldımsabaha karsı uyuyamıyor bıle oksuruk ızın vermıyor artık doktarada gıtmek ıstemıyorum  ne yapmam lazım ne olur ...cevap ıcın tesekkur ederım

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2011 Saat 10:04
-azyeb: Akut Larenjit, "3 gece hastalığı" diyede bilinir. Böyle uzun sürüyorsa, hele balgam varsa, bunun Larenjit ile yakından uzaktan bir ilgisi yoktur. Sudafed ve Sekrol verdi iseniz, bunlar daha kötü yapar. Bu ilacları kesin, bol buhar, serum fiz, ColdMix kullanın.
-ısık: Allerji ile hiç alakası yok, her yuva çocuğunda olan durum. Bizim doktorlar virüsleri ve Gripal enfeksiyonları bilmedikleri için, her öksürene Allerji, Bronşit veya Astım derler. Sakın Peditus vermeyin.Eski maillere bakın.

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2011 Saat 14:09
Kadir Bey,kızımın nefes alışverişinde sıkıntı olunca soğuk havaya çıkarmama rağmen açılmıyorsa soğuk buhar uygulaması yapıyoruz.Soğuk buhardan sonra boğazında yoğun balgam oluyor ve biraz öksürüğü oluyor ama o gece ve ertesi gün akşama kadar rahat oluyor.Sonra tekrar sıkıntı başlıyor.
1-Bu şekilde tam iyileşene kadar devam edelim mi?Larenjit değil ise bu nedir?Ne kadar daha sürer.Korkuyorum başka bir hastalığımı var diye.Genel durumu biraz iyiye gidiyor ama bu sıkıntısı neden kaynaklanıyor?
2- Kuzenim ben evde yokken,kızım zor nefes alıyor diye,odasını nemlendirmek için kullandığımız soğuk buhar makinesinin buharına tutmuş kızımı 10 dk.bir zararı olur mu?Kitapçığında buharın çocuklara gelmemesine özen gösterin yazıyor.Çok endişelendim.

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2011 Saat 10:44
1- Nezlenin sonuna geldiğinizden akıntı koyulaşmış olabilir. Larenjitte, akıntı veya balgam olmaz.
2- soğuk buharın bir zararı yok, sıcak buhar yaparken yakmamaya dikkat edin. Eğer sıcak su buharı değilde, soğuk su buharı iyi geliyorsa, bu Bronşit, Bronşiolit grubu bir hastalık olabilir.

Mesajı Yazan: ısık
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2011 Saat 23:03
Cevap ıcın cok tesekkur ederım Kadir bey bir sey daha soracaktım oglumda hala kuru oksuruk var hırılıtı yok ne yapmam lazım cok oksuruyor 

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2011 Saat 13:14
Limonlu bal, serum fiz ve ColdMix..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat