kilo alma sorunu
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Gelişim & Davranış Değişiklikleri
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32195
Tarih: 22 Eyl 2025 Saat 21:22
Konu: kilo alma sorunu
Mesajı Yazan: anatolia28
Konu: kilo alma sorunu
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2011 Saat 23:00
merhabalar hocam oğlum 16 aylık ve boyu 82 cm ve kilosu 10.5 , oğlum ek gıdaya geç başladı hala da ek gıdayı iştahla yemiyor günde 3 kase kaşık maması,1.5 biberon süt maması, bir kase ek gıda yani çorba ve 1-2 kasede yoğurt yiyor balık yağı ve immuzing vitamin kullanıyoruz ama kilo alamıyor boyuna göre zayıf büyüyor ve bu da sık hastalanmasına yol açıyor küçükken egzama sorunumuz vardı şimdi ise alerjik bronşit sorunumuz var nüksettikçe hava alıyor oğlum neden kilo alamıyor olabilir acaba oğlum bir sorunumuz mu var acaba ne dersiniz hocam
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2011 Saat 15:16
Genel olarak, kaşık mamaları tok tutar, bu sebeple günde 1 defadan fazla vermeyin. Gerisi düz süt olabilir. Ayrıca siz yerkende sofraya oturtun, sizin yediklerinizi görsün, bir müddet sora bazı gıdalara kendisi istek gösterecek ve bu şekilde alışacak. Ayrıca hiç 16 ayında "Bronşitli" hastam olmadı. Kesin Peditus, Aferin gibi ilaçlardan verilerek oluşturulmuş bir durumdur.
|
Mesajı Yazan: anatolia28
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2011 Saat 12:48
hocam ne mutlu size çocuklarını size tedavi ettirebilen anne babaya keşke sizin gibi doktorlara emanet etsek evlatlarımızı ben size giresundan yazıyorum. peki hocam16 aylık gelişmeye göre 82 cm boy 10.5 kilo normal mi 12. aydan beri 11 kiloya ulaşamadık hala, bir sorun mu var acaba diye tedirgin oluyor insan vücudun direnci az kalıpta sık hasta olmasında korkuyorum
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2011 Saat 11:31
5cm. boy, 500gram ağırlık fazlası var. Bunun neresi sorun? 21 aylık gibi, sadece boyu uzun olduğundan, görünümü zayıf, o kadar.
|
|