Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

çocuklarım için ne yapabilirim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=32288
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 12:02

Konu: çocuklarım için ne yapabilirim
Mesajı Yazan: helin
Konu: çocuklarım için ne yapabilirim
Mesaj Tarihi: 23 Kas 2011 Saat 10:24
çalışan bir anneyim.ve iki küçük çocuğum var.biri 28 aylık diğeri 13 aylık
ilk oğluma çok vakit ayırabiliyorduk.dil gelişimi çok iyi gelişti.şu an görenleri şaşırtacak kadar iyi konuşuyor aylardır çok iyi konuşuyor.bizlere laf yetiştirebilecek kadar iyi konuşuyor.masal okuyorum kendide bana kendi yarattığı masalları anlatıyor.şimdi büyüyor ve biz onlara yetişemiyoruz.vakit azlığı iki çocuk olması beslenmeleri özbakımları ev işleri gün bitiyor.onlarla eğitici hiç bir şey yapamıyoruz.baba daha çok oyunlar oynamaya çalışıyor ama iki çocuk olunca ikisinede yetemiyor
küçük oğlum 13 aylık ama dil gelişimi abisi kadar iyi olmayacak sanırım.anne diyor cıs al baba anlaşılır kelimeleri.onun dışında ağzı laf dolu.7 aylıkken emekledi 11 aylıkken yürüdü.çok sosyal meraklı.ama ona hiç vakit ayıramıyorum.küçüğün dil gelişimini nasıl desteklemeliyim bu kısıtlı zamanda.13 aylık için bu kadar kelime yaterli mi sizce.
aslında her ikisi için neler yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2012 Saat 23:18
Merhaba, 13 aylık oğlunuzun kelimesi yok değil nasıl olsa o sebeple gelişmemiş diyemeyiz. Daha da artması için tvden uzak kalarak bol bol kitap okuyun, oyunlar oynayın. Ayrı ayrı zaman geçirmek yerine hep birlikte etkinlikler yapabilirsiniz. Abisi için ise kreşe başlatmak yarım günde olsa bir çözüm getirir. Size zaman konusunda tavsiye edebileceğim biraz ev işleri aksayacak ama çocuklarınızla olan zamanın da kaliteli geçirilmesi gerekmektedir. Daha çok küçük oldukları için onlar yattıktan sonra işlerin en azından yapılması mümkündür diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat