Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

su ve mama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3231
Tarih: 21 Ağu 2025 Saat 18:47

Konu: su ve mama
Mesajı Yazan: yasacat
Konu: su ve mama
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2007 Saat 12:40
benal hanım merhabalar
3,5 aylık oglum 7500 gr boy:65 baş ölçümü 44..dogum ölçüleri 3000gr,49 cm,baş:39..doktorumuz baş ölçümünün sınırda oldugunu söyledi.bunun ne gibi sıkıntıları olur eger sınırı geçerse?
diger sorum:artık sütüm azaldıgından mama agırlıklı besleniyor,çok iştahlı bir bebek 2 saatte 130 cc mama veriyorum( tavsiyeniz üzerine sulandırarak) yanlız daha sık acıkıyor.doydugunu bilmiyor gibi..ögün aralarındada su teklif ettigimde aynı mamadaki gibi ne kadar verirsem içiyor,ben her ögün arasında 30cc veriyorum ama daha fazla versem onuda içecek..istedigi kadar vermelimiyim suyu?
ço

Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2007 Saat 14:52
Merhaba...
Bebeğinizin boy ve kilosu çok ileride  Baş çevresi de doğumdan itibaren iri imiş. Neyin sınırında anlamadım?
Suyu istediği kadar verin ama kilo artışını denetleyin. Daha sonra bu kilolar size sıkıntı yaratabilir. İki saatte 130 yerine 4 saatte bir 150 verin.  Sevgiler...

Mesajı Yazan: yasacat
Mesaj Tarihi: 12 Ara 2007 Saat 15:04

cevabınız için teşekkürler..baş ölçümünün kendi ayının sınırında oldugu söylendi.baş ölçümünün beyin gelişimiyle ilgisi varmıdır?gerçi baş büyüklügü görünüşü gayet normal gibi.tekrar tesekkürler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat